Zesduizend mensen bezoeken kerken in Amsterdam #mh17

Zo'n zesduizend mensen hebben donderdagavond een van de ruim 75 kerken bezocht in en om Amsterdam. Dat meldt een woordvoerder van de Protestantse Kerk Amsterdam. De kerken openden hun deuren om de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne te herdenken. Loco-burgemeester van Amsterdam, Laurens Ivens, heeft de Oude Kerk, de Westerkerk, de Basiliek van de Heilige Nicolaas, de Dominicuskerk en de Parochie van de Heilige Nikolaas van Myra bezocht. Wethouder Abdelehub Choho bezocht de Jeruzalemkerk in de Baarsjes en de Boomkerk in Bos en Lommer.

Amsterdamse kerken geopend op 24 juli, week na #mh17 vliegramp

Exact een week na de ramp met vlucht MH17 gaan tientallen Amsterdamse kerken open om te herdenken
Op donderdagavond 24 juli, precies een week na de vliegramp met Malaysian Airlinesvlucht MH17, openen tientallen Amsterdamse kerken tussen 19.00-20.30 uur hun deuren om mensen gelegenheid te geven stil te staan bij de ramp. Bezoekers kunnen een kaarsje aansteken, en als zij dat willen iets opschrijven in een gedachtenisboek. Om 20.00 uur luiden de kerkklokken van de ongeveer 75 deelnemende kerken als teken van verbondenheid met slachtoffers en nabestaanden. De loco-burgemeester van Amsterdam, Laurens Ivens, zal de Oude Kerk, de Westerkerk, de Basiliek van de Heilige Nicolaas, de Dominicuskerk en de Parochie van de Heilige Nikolaas van Myra bezoeken. Wethouder Abdelehub Choho bezoekt de Jeruzalemkerk in de Baarsjes en de Boomkerk in Bos en Lommer. Een overzicht van kerken die donderdagavond open zijn, is hier te vinden.

Nationale schaaktitel voor theologen en pastores gewonnen door Amsterdammer

Het Nederlands Kampioenschap schaken 2014 werd van 5 t/m 13 juli gehouden in The Manor Hotel in de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost. De Nederlandsche schaaktoppers (mannen en vrouwen) meten hun krachten in dit jaarlijkse toernooi. Ook werd op maandag 7 juli, voor de twaalfde keer, het NK schaken voor pastores gehouden. Dit toernooi wordt sinds 2002 (bijna) jaarlijks gehouden. Deelnemers zijn niet alleen pastores, ook emeriti (pensionado’s), theologen en theologiestudenten kunnen deelnemen. Piet Kooiman is de winnaar van de nationale schaaktitel voor theologen en pastores. Hij is emerituspredikant van de Ark/Jacobuskapelgemeente in Amsterdam Slotervaart.

  • NKPastores140707
  • Piet Kooiman140707
  • PietKooimanWisseltrofee140707
Fotoserie: Ab Scheel

Protestantse Kerk Amsterdam zoekt een Voorzitter voor het College van Kerkrentmeesters (m/v)

De Protestantse Kerk Amsterdam zoekt een voorzitter die lid is van en betrokken is bij de Protestantse Kerk Amsterdam, een brede bestuurlijke ervaring heeft, procesmatig kan denken en werken en communicatief en flexibel is. Het gaat hierbij om een vrijwilligersfunctie. Heeft u belangstelling of kent u geschikte personen, dan kunt u contact opnemen met de ambtelijk secretaris van het College van Kerkrentmeesters, Marijke van der Poel, tel. 020 53 53 716 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zo mogelijk met CV, motivatie en referenten.

Vacature Tienerwerker Nieuw-West (M/V)

De kerken in Amsterdam Nieuw-West zoeken een aanvulling voor hun team van tienerwerkers. Je bent een authentieke, enthousiaste en ondernemende student (HBO/WO): een echte teamplayer die goed kan luisteren en door mensen snel in vertrouwen wordt genomen. Je vindt het leuk om met tieners (ca. 12-18 jaar) te werken en aan te sluiten bij hun leef- en belevingswereld. Daarbij geef je hen verantwoordelijkheid en help je hen om over hun eigen grenzen heen te kijken. Je communiceert goed, niet alleen in gesprekken, maar ook online. Natuurlijk sta je open voor de kerk en zie je de bijbelse verhalen als een goede inspiratiebron waar je ook met de tieners graag op terugvalt. Iets voor jou? De hele vacature vind je pdfhier, en je motivatie en CV mogen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Je bent een authentieke, enthousiaste en ondernemende student (HBO/WO): een echte teamplayer die goed kan luisteren en door mensen snel in vertrouwen wordt genomen. Je vindt het leuk om met tieners (ca. 12-18 jaar) te werken en aan te sluiten bij hun leef- en belevingswereld. Daarbij geef je hen verantwoordelijkheid en help je hen om over hun eigen grenzen heen te kijken. Je communiceert goed, niet alleen in gesprekken, maar ook met Social Media als Facebook, Whatsapp, nieuwsbrieven enzovoort.  Natuurlijk sta je open voor de kerk en zie je de bijbelse verhalen als een goede inspiratiebron waar je ook met de tieners graag op terugvalt.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable { mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri", "sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US; }


Bezoek een kerkdienst!
Klik hier voor het kerkdienstenrooster