PKA: Extra collecte en voorbede voor vluchtelingen in Irak en Syrië 21-9-14

Grote zorgen

De afgelopen zomer hebben velen zich grote zorgen gemaakt om het lot van minderheden in Syrië en Irak door het oprukken van de extremisten van het Islamitisch Kalifaat.
In Amsterdam wonen duizenden mensen die ooit uit Irak zijn gevlucht en vaak nog familie hebben in de oorlogsgebieden. Van Irakese families horen we, hoe zij, in woede en verdriet, de berichten ontvangen van familieleden en vrienden die uit hun dorpen en steden zijn verdreven. Als ze het overleefd hebben, bevinden ze zich vaak volkomen berooid in het Noord-Iraakse Koerdistan, opgevangen in vluchtelingkampen of in de kerken, waar ze op de banken een slaapplaats hebben. Verder is aan alles gebrek.

Bidden en collecteren

Interreligieuze klimaatviering Oude Kerk, zondag 21-9-14

Breng je eigen duif mee!

o    vanaf 15u verzamelen in de Oude Kerk, Oudekerksplein 23
o    ca. 16u een korte viering met toespraken
o    ca. 16.45u vertrek in optocht naar het EYE  --> People's Climate March

In alle grote wereldsteden zijn er 21-9 grote klimaatmarsen. In Amsterdam lopen allerlei groepen richting EYE. Wij gaan met mensen vanuit verschillende geloven vanuit de Oude Kerk op pad. Doe mee, breng je eigen duif mee op bord, spandoek of anderzins, een duif uit het verhaal van de zondvloed, Noach en de ark, die zoekt naar een droog en veilig plekje. Want als die 4 graden opwarming van de aarde doorzet...

Geloven in Amsterdam Fotoexpositie opent 26-09-2914

GeloveninAmsterdam-meisje-bidden-FrisoKooijman

Zes jaar lang fotografeerde Friso Kooijman Amsterdammers tijdens het beleven van hun geloof.

Achtergrond van het project
De aanhoudende negatieve berichtgeving in de media over religie raakte Friso Kooijman (zelf atheïst) persoonlijk. "Het viel me op dat religie daardoor synoniem leek te staan aan oorlog of ellende. Als reactie hierop ging ik in 2008 op zoek naar gelovigen in Amsterdam om zelf uit te zoeken of dat geschetste beeld in de media klopte. De foto’s maakte ik in en rondom gebedshuizen verspreid over Amsterdam."

De fotoserie “Geloven in Amsterdam” kunt u zien vanaf 26 september t/m 30 oktober 2014  in de Maarten Luther Kerk in Amsterdam-Zuid.

Vluchtelingen - onze zorg - Muiderkerk, Vredesweek 21-9-14

MUIDERKERK: Ambassade van Vrede Apax-vrede-wiedurftmsterdam Oost: Vluchtelingen, onze zorg?!

Vredesweek 2014 in & om de Muiderkerk, Linnaeusstraat

De wereld is klein geworden en niets is meer ver van ons bed.

  • zondag 21-9, 10.30 oecumenische viering met ds Bram Grandia en pastor Leo Nederstigt
  • donderdag 25-9, 20.00 u (inloop vanaf 19.30u)  Dialoogbijeenkomst ‘Vluchtelingen, onze zorg?!’: een gevarieerd programma met focus op de brandhaarden in de wereld en wat die met ons doen.
    Deze bijeenkomst wordt mede georganiseerd door Stichting Wensplein voor Vrede, het onderdeel van de Muiderkerk dat met het sieraad op het plein voor de kerk verbinding maakt met de samenleving waar de kerk midden in staat.

Startviering Pionieren Nieuw West 12-10-14

Welkom op 12 oktober bij de startviering voor het project Pionieren in Nieuw WestStartviering-PionierenNwWest

Het project Pionieren rondom bestaande kernen begon 1 september vanuit drie wijkkerken in Amsterdam Nieuw-West: de Ark-Jacobuskapel, Osdorp-Sloten en De Ontmoeting. We willen deze start zondag 12 oktober markeren met een speciale viering.


Bezoek een kerkdienst!
Klik hier voor het kerkdienstenrooster