Pasenbanner2015 728x90

Actueel

Sterk als de dood is de liefde

Maandagochtend 17 oktober is ds. Petra Kerssies (37) overleden als gevolg van een tragisch verkeersongeval. Op het Kerkelijk Bureau is een ruimte voor gedachtenis ingericht. Wilt u een tekst, een kaart of een bemoediging achterlaten dan kan dat op deze plek of digitaal via hanna.vandorssen@protestantsamsterdam.nl. De gedachtenisdienst is a.s. zaterdag 22 oktober in de Dominicuskerk, Spuistraat 12 in Amsterdam om 10.30 uur. Omstreeks 12.45 uur zal Petra op de begraafplaats St. Barbara, Spaarndammerdijk 312 in Amsterdam naar haar laatste rustplaats worden gebracht. Na afloop van de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de Dominicuskerk. Bloemen, divers en het liefst zo naturel mogelijk (veldboeket) worden op prijs gesteld.


Ds. Petra Kerssies Ds. Petra Kerssies
Sinds ruim een jaar werkte Petra Kerssies in Amsterdam voor het project ‘Zin in Zuid’, een project van de Protestantse Kerk Amsterdam voor 20-ers en 30-ers , ouders en kinderen.
Namens de wijkkerken in Amsterdam Zuid trad ze naar buiten met een verfrissend, vernieuwend en creatief aanbod zoals, ‘Inspiratie en creatie(f)’, ‘Bijbel op schoot’, ‘De Avond voor Valentijn’, ‘Ik geloof in ons’ en begin november zou  ‘Kerkdiensten voor Dummies’ van start gaan. Ook ging Petra Kerssies geregeld voor in verschillende kerken in Amsterdam.

De Protestantse Kerk Amsterdam heeft Petra leren kennen als een enthousiaste vrouw, gedreven door de Bijbelse verhalen en geïnspireerd door de Liefde. Ze was een groot netwerker en wist mensen aan elkaar te verbinden.

Het overlijden van Petra is een groot verlies voor haar gezin, voor haar familie en vrienden, voor de Protestantse Kerk Amsterdam en voor allen die haar lief hebben.

Gedachtenisplek op Kerkelijk Bureau  
Op het Kerkelijk Bureau is in de nis aan het einde van de gang beneden een ruimte voor gedachtenis ingericht. Wilt u een tekst, een kaart of een bemoediging achterlaten dan kan dat op deze plek of digitaal via hanna.vandorssen@protestantsamsterdam.nl. Wij geven deze teksten door aan de familie.

Gedachtenisdienst
De gedachtenisdienst is a.s. zaterdag 22 oktober in de Dominicuskerk, Spuistraat 12 in Amsterdam om 10.30 uur.
Omstreeks 12.45 uur zal Petra op de begraafplaats St. Barbara, Spaarndammerdijk 312 in Amsterdam naar haar laatste rustplaats worden gebracht. Na afloop van de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de Dominicuskerk. Bloemen, divers en het liefst zo naturel mogelijk (veldboeket) worden op prijs gesteld.

Aandacht in de media
Op dinsdag 18 oktober besteedde RTV-NH aandacht aan het overlijden van Petra Kerssies in een nieuwsitem waarvoor zij de scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam, ds . Julia van Rijn, hebben geïnterviewd. In het programma Noordhollands Diep, ook van RTV-NH, hebben ds. Niek Scholten en jongerenwerker Anne Meta Gerritsen verteld over het werk van Petra voor ‘Zin in Zuid’. Het Parool publiceerde op woensdag 19 oktober een[rokdownload menuitem="53" downloaditem="302" direct_download="true"] in memoriam[/rokdownload]. Het afscheid van Petra Kerssies in de Dominicuskerk is vastgelegd in een nieuwsitem van RTV-NH op zaterdag 22 oktober. In het EO tv-programma ‘Door de wereld’ was zaterdagavond 22 oktober aandacht voor het overlijden van Petra in het nieuws dat onderdeel uitmaakt van dat programma, ze hebben daarbij Oosterhuis kort geïnterviewd.

  Contact
  Protestantse Kerk Amsterdam
  Kerkelijk Bureau
  Van Limmikhof
  Nieuwe Keizersgracht 1A
  1018 DR Amsterdam
  tel. 020 - 53 53 700
  email: hanna.vandorssen@protestantsamsterdam.nl


  Afdrukken