Vacature kerkelijk werker

Weet jij als kerkelijk werker de Bijbel en het christelijk geloof te verbinden met het leven van alledag? Vind je het leuk om te experimenteren met nieuwe vormen van kerk-zijn in een jonge wijk in Amsterdam en ga je graag de samenwerking aan met andere kerken en maatschappelijke organisaties? Dan hebben we een mooie vacature voor je. In verband met het vertrek van onze huidige kerkelijk werker zijn wij voor onze wijkgemeente, de Binnenwaai, op korte termijn op zoek naar een

Kerkelijk werker
25 uur per week

Dit zijn wij
Wij zijn De Binnenwaai, kerk op IJburg in Amsterdam. In 2009 zijn we gestart als pioniersbeweging van de Protestantse Kerk Amsterdam. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een jonge en veelkleurige wijkgemeente. IJburg is een jonge, groeiende wijk van Amsterdam, met nu 20.000 inwoners en met de nieuwe eilanden groeiend tot 50.000 inwoners. De bewoners zijn zeer betrokken en initiatiefrijk.

Als gemeente staan we graag in verbinding; met God, met elkaar, en met IJburg. Geïnspireerd door het verhaal van Jezus organiseren we activiteiten met een missionaire, pastorale en diaconale grondslag. Deze zijn toegankelijk voor alle bewoners en dragen bij aan (geloofs)opbouw, spirituele verdieping en sociale cohesie. Hierin werken we samen met de Protestantse kerken in Amsterdam-Oost en maatschappelijke organisaties op IJburg.

Komende jaren willen we verder op zoek gaan naar nieuwe vormen van kerk-zijn en het vormen van een leefgemeenschap, om zo te groeien naar een kerk met bestaansrecht.

Dit ga je doen
Als kerkelijk werker geef je leiding aan De Binnenwaai en geef je samen met het kernteam richting aan de verdere uitbreiding. Daarbij geef je invulling aan het meerjarenplan en ga je ook zelf actief op zoek naar innovatieve vormen van kerk-zijn. Je begeleidt twee tienerwerkers, draagt zorg voor het pastoraat en toerusting van gemeenteleden en gaat (twee keer per maand) voor in zondagse vieringen.

Ons aanbod
We bieden een functie met veel bewegingsvrijheid en mogelijkheid tot realiseren van innovatieve ideeën in een betrokken en actieve gemeente. Je krijgt een aanstelling van één jaar met mogelijkheid tot verlenging met twee jaar. Inschaling conform Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland, schaal 10 (afhankelijk van leeftijd en ervaring) plus 8% vakantiegeld en een 13e maand.

Jouw profiel

  • Je hebt een diploma kerkelijk werker (HBO met preekconsent)
  • Je weet de Bijbel en het christelijk geloof op een inspirerende manier te verbinden met het leven van alledag en de huidige tijd;
  • Je bent een communicatieve verbinder met een open houding naar mensen, ongeacht hun geloof, achtergrond, leeftijd of geaardheid;
  • Je bent initiatiefrijk en vindt het leuk om te experimenten met nieuwe vormen van kerk-zijn en daarbij gebruik te maken van sociale media;
  • Je hebt een gedreven, motiverende en enthousiasmerende werkhouding;
  • Je kunt goed luisteren en hebt het lef om lastige vragen te stellen én te krijgen.
  • Je hebt affiniteit en ervaring met kinder- en tienerwerk binnen de kerk;
  • Je hebt feeling met de dynamiek van een grote stad.

Interesse?
Je kunt je cv en motivatie tot en met 29 januari a.s. sturen naar vacature@protestantsamsterdam.nl. Ook het sturen van een videoboodschap wordt op prijs gesteld.

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 8 februari 2021.

Meer informatie
Voor meer informatie en/of vragen kun je terecht op www.debinnenwaai.nl, contact opnemen met Pim Jonker via 06-49728337 of mailen naar info@debinnenwaai.nl.

Het meerjarenplan is op aanvraag beschikbaar.

Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Je e-mailadres wordt toegevoegd aan de mailinglijst van vacatures.
Als je op Verzenden klikt, ga je akkoord met onze Privacyverklaring.