Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘Dit is mijn verhaal’ avond over millenials, zingeving en de bijbel

18 september, 20:00 - 22:00

Evenement Navigatie

Hoe is het om jong en christen te zijn? Een avond over millennials, zingeving en de betekenis van bijbelverhalen anno 2019.

Je leest het vaak genoeg in de krant: yoga, werk of uitgaan als nieuwe religie van de millennial. Maar er zijn nog genoeg jonge mensen die anno 2019 teruggrijpen op de oude bijbelverhalen. Wat betekent het om vandaag de dag jong en christen te zijn? Wat staat er eigenlijk in de Bijbel? En welke inspiratie kun je als (jonge) stedeling halen uit de eeuwenoude bijbelverhalen – ook als je niet christelijk bent? Hierover gaan we tijdens dit programma in gesprek.

Aanleiding voor de avond is het fotoboek en de gelijknamige tentoonstelling Dit is mijn verhaal. Welke betekenis heeft de Bijbel in het leven van jonge christenen? Achttien jongeren vertellen in Dit is mijn verhaal over een kantelmoment in hun leven en de rol die de Bijbel hierin heeft gespeeld. Met Dit is mijn verhaal wil het Bijbels Museum een eigentijds beeld schetsen van wat het betekent om vandaag de dag jong en christen te zijn. De achttien verhalenvertellers representeren samen het hedendaagse christendom in Nederland. De jongvolwassenen zijn afkomstig uit verschillende christelijke stromingen (protestants, katholiek of oosters-orthodox) en hebben verschillende culturele achtergronden. Vanavond kun je met een aantal van de jongeren in gesprek over religie, zingeving en de betekenis van de Bijbel.

De tentoonstelling Dit is mijn verhaal is nog t/m 27 oktober te zien in het Bijbels Museum.

Gegevens

Datum:
18 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,

Organisatoren

Pakhuis de Zwijger
Protestantse Kerk Amsterdam
Bijbels Museum

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam, 1019 HC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 - 624 63 80
Website:
https://dezwijger.nl/
Sluit Menu