Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘Dit is mijn verhaal’ – jongeren over een kantelpunt in hun leven

29 mei, 10:00 - 17:00

€10

Evenement Navigatie

Welke betekenis heeft de Bijbel in het leven van jonge christenen? Achttien jongeren vertellen over een kantelmoment in hun leven en de rol die de Bijbel hierin heeft gespeeld.

Hoe vergeef je je vader die je na de scheiding van je ouders acht jaar niet hebt gezien? Waar kies je voor als je in het buitenland wilt studeren én je moeder na een lang ziekbed niet alleen thuis wilt achterlaten? Durf je uit te komen voor wie je bent, ook als dat veel moed vraagt of zelfs doodeng is? Achttien jongeren, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, vertellen over een kantelmoment in hun leven. Zij koppelen hun verhaal over deze – kleine of grote – gebeurtenis aan een bijbelverhaal dat hen in deze periode kracht of inspiratie gaf. De jongvolwassenen zijn afkomstig uit verschillende christelijke stromingen (protestants, katholiek of oosters-orthodox) en hebben verschillende culturele achtergronden.

Universele thema’s

De achttien verhalen zijn persoonlijk en tegelijk universeel. De thema’s die er in voorkomen, zoals vriendschap, vrijheid, vergeving, vertrouwen, gezien worden en je idealen realiseren, zijn voor veel mensen herkenbaar.

  

Fotografie, audio en video

Fotograaf Cigdem Yuksel maakte van twaalf verhalenvertellers een indringend, eigentijds portret. Hun verhalen komen tot leven in begeleidende audiodocumentaires, van Maartje Duin en Lotte van Gaalen. Zes andere verhalen worden verteld in korte films. Deze zijn gemaakt door Sanne Rovers, met animaties van Tess Martin. Theoloog Janneke Stegeman verzorgde de research voor het project. Verdieping is te vinden in het boek Dit is mijn verhaal; Jonge christenen over geloof, hoop en inspiratie, uitgegeven door Kok Boekencentrum .

Hedendaags christendom

Met Dit is mijn verhaal wil het Bijbels Museum een eigentijds beeld schetsen van wat het betekent om vandaag de dag jong en christen te zijn. Om op dagelijkse basis te leven met krachtige oude verhalen, die in deze tijd niet meer bij iedereen bekend zijn. De achttien verhalenvertellers representeren samen het hedendaagse christendom in Nederland.

Dit is mijn verhaal is van 9 februari t/m 27 oktober 2019 te zien in het Bijbels Museum te Amsterdam.
Foto’s : Cigdem Yuksel.

www.bijbelsmuseum.nl/ditismijnverhaal

Gegevens

Datum:
29 mei
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€10
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Bijbels Museum
Telefoon:
020 6242 436
Website:
https://www.bijbelsmuseum.nl/

Locatie

Bijbels Museum
Herengracht 366
Amsterdam, 1016 CH Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.bijbelsmuseum.nl/
Sluit Menu