Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ester, een Perzisch sprookje in de Willem de Zwijgerkerk

13 januari, 10:00 - 11:30

Evenement Navigatie

Zondag 13 januari, Willem de Zwijgerkerk, Olympiaweg 14, 10.00 uur, willemdezwijgerkerk.nl 
Woensdag 16, 23 en 30 januari leerhuis Ester, Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 20.00 uur, thomaskerk.nl

 

Op zondag 13 januari speelt verhalenverteller Kees Posthumus, samen met muzikant Henk van Glabbeek, de voorstelling ‘Ester, een Perzisch sprookje’ in de Willem de Zwijgerkerk.

Zij presenteren een actuele en muzikale versie van dit oude oosterse verhaal dat speelt in Perzië, het huidige Iran. Een belangrijke rol is weggelegd voor de muziek. Van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de setar en de daf.

In een schoonheidswedstrijd wordt Ester gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Ester is Joods. Haar oom Mordechai heeft haar op het hart gedrukt dat verborgen te houden. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Hij kan het niet uitstaan dat Mordechai niet voor hem buigt. Ester komt in actie om de uitroeiing van haar volk te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.

Op een dag besluit de koningin haar biografie te laten schrijven door een gerenommeerd journalist. Hiermee komt zijn ambitieuze droom uit. Die droom is snel voorbij, wanneer blijkt dat hij niet vrij is in wat hij schrijft.
Het verhaal van Ester is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het is het enige boek in de Bijbel waarin de naam van God niet wordt genoemd.

Wordt God tussen de regels toch genoemd of blijft hij verborgen? Dat is aan de lezer om te ontdekken. Vanaf zondag 20 januari tot en met zondag 24 februari staat het Bijbelboek Ester op het leesrooster van de Protestantse Kerk. Als opmaat voor deze serie kunt u komen kijken naar deze voorstelling. Er start ook een leerhuis over Ester onder leiding van de predikant van de Thomaskerk, Evert Jan de Wijer: 16, 23 en 30 januari, 20.00 uur. Iedereen welkom. Voorstelling
en leerhuis zijn een gezamenlijk project van drie kerken in Zuid, naast de Willem de Zwijgerkerk zijn dat de Oranjekerk en de Thomaskerk.

Gegevens

Datum:
13 januari
Tijd:
10:00 - 11:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Willem de Zwijgerkerk
Website:
http://willemdezwijgerkerk.nl/

Locatie

Willem de Zwijgerkerk
Olympiaweg 14
Amsterdam, 1076 VX Nederland
+ Google Maps
Website:
willemdezwijgerkerk.nl/
Sluit Menu