Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Femke van der Laan – Preek van de Leek

4 november, 17:00 - 18:00

Evenement Navigatie

Femke van der Laan opent de serie Preek van de Leek 2018
Weduwe oud-burgemeester vertelt over de liefde

Met een preek over de liefde opent journalist Femke van der Laan, weduwe van Eberhard van der Laan, op zondagmiddag 4 november de serie Preek van de Leek 2018. De zondagen erop is het de beurt aan oud-NOS-nieuwslezer Noraly Beyer en radio 538-dj Wietze de Jager om als leken de preekstoel te beklimmen van de Doopsgezinde Kerk aan het Singel in Amsterdam.

Voor de Preek van de Leek worden personen gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

De lekenprekers zijn:

  • 4 november: Femke van der Laan
  • 11 november: Noraly Beyer
  • 18 november: Wietze de Jager

Na het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan kreeg Femke van der Laan (40) een column in het Parool, waarin ze wekelijks beschrijft wat het verlies van haar echtgenoot betekent voor haar en hun drie kinderen van 14, 11 en 10 jaar. Femke is freelance journaliste en naar eigen zeggen ‘spiritueel’ ingesteld. ‘Eberhard zit in onze haarvaten, elke dag en altijd’, zei ze in Kerk in Mokum, het blad van de Protestantse Kerk Amsterdam. Zij gaat preken over liefde.

Preek van de Leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de Amsterdamse predikanten Henk Leegte, Bas van der Graaf en Johan Visser. Zij begeleiden de drie leken op weg naar de kerkdiensten die ze naar eigen voorkeuren kunnen invullen.

Waar  Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, 1017 AW  Amsterdam
Tijd   Zondag 4 november, 17.00 – 18.00 uur, borrel na afloop. Deur open 16.30 uur. Toegang gratis
Info    preekvandeleek.amsterdam

Uitzending Jacobine op Zondag (29 oktober 2018)

Gegevens

Datum:
4 november
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.preekvandeleek.amsterdam/

Organisatoren

Protestantse Kerk Amsterdam
Doopsgezind Amsterdam

Locatie

Doopsgezinde Singelkerk
Singel 452
Amsterdam, 1017 AW Nederland
+ Google Maps
Sluit Menu