Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Frits Heimans – Kunstvesper

16-12-2018, 16:00 - 17:00

€5

Evenement Navigatie

Frits Heimans is breed getalenteerd: hij ontwikkelde zich als psycholoog, musicus en vooral beeldend kunstenaar. De expositie onder de titel ‘Reis naar Verbinding’ brengt een aantal schilderijen uit een veel grotere reeks die hij in 2015 maakte tijdens het hoogtepunt van de vluchtelingenstroom naar Europa. Een maand lang leefde hij in afzondering met een aantal andere kunstenaars, bijeengezet om zich in te leven en hun betrokkenheid te verbeelden. De doeken ontstonden op basis van gevoelens en intuïtie en putten soms uit gedichten die hem tot steun waren. Kleuren en vormen, spontaan ontstaan, roepen nieuwe vragen op. De expressie raakt aan de reis als metafoor van elk menselijk bestaan, van conflict en vertrek naar aankomst en nieuwe verbinding.
In de kunstvesper gaan de doeken een verbinding aan met muziek gemaakt door het Art Beat Saxophone Quartet (met daarin eveneens Frits Heimans), poëzie en een fragment uit de Bijbel.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111 (tram 5 halte De Wittenkade; parkeren vrij)
Wanneer: zondag 16 december, 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerdaholwerda@nassaukerk.nl

Klaas Holwerda:
Na de buurtcantate ‘Gaandeweg Magnificat’ op zondag 2 december vormt de kunstvesper op zondag 16 december om 16.00 uur een nieuwe opmaat naar het kerstfeest. Reis naar Verbinding: zo luidt het thema van een reeks schilderijen die Frits Heimans in 2015 maakte tijdens het hoogtepunt van de vluchtelingenstroom naar Europa. De kleurige doeken raken aan de reis als metafoor van elk menselijk bestaan. Met zijn Art Beat Saxophone Quartet maakt de meervoudig kunstenaar er zelf muziek bij. Intussen hebben kinderen uit kerk en buurt op zaterdag 8 december de kerstboom in de kerk versierd en zijn zij al druk doende met de voorbereidingen van het kerstspel ‘De vijf vuurtorens’ op kerstmorgen. De voorafgaande kerstnacht vormt als elk jaar het hoogtepunt van het feest: met ieder die maar mee wil doen zingen we van verwachting, verwelkomen we het licht en overwegen we hoe de weg van vrede er uit zou kunnen zien.

Gegevens

Datum:
16-12-2018
Tijd:
16:00 - 17:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Organisator

Nassaukerk
Website:
www.nassaukerk.nl/

Locatie

Nassaukerk
De Wittenkade 111
Amsterdam, 1052 AG Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.nassaukerk.nl/
Sluit Menu