Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Giménez & Martí – lunchconcert thomaskerk

16 april, 12:30 - 13:00

Evenement Navigatie

16 april 2019, 12:30-13:00 uur

Giménez & Martí
Carlos Giménez Martínez, saxofoon
Francisco Martí Hernández, piano

César Franck
(1822-1890)
Sonata for violin and piano
I. Allegretto molto moderato
II. Allegro
III. Recitativo-Fantasia: molto moderato
IV. Allegretto molto moderato

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Vrienden van Thomas Open


Carlos Giménez Martínez (saxofoon) en Francisco Martí (piano) zijn twee jonge muzikanten uit Spanje die met hun samenwerking de verbazingwekkende wereld van de muziek voor piano en saxofoon willen promoten.

De combinatie van deze instrumenten is zeer interessant en vruchtbaar vanwege de kenmerken van beide instrumenten. Beiden kunnen een hoge mate van virtuositeit en een verbluffende verscheidenheid aan klankkleur bereiken die in de loop der jaren voor deze instrumenten is ontwikkeld.

De geboortedatum van de saxofoon, die zeer recent is in vergelijking met andere klassieke instrumenten, maakt het tot een heel bijzonder instrument met een bepaalde taal die voornamelijk in de XXe eeuw werd gecomponeerd. De piano bleef gedurende de hele XXe eeuw de rol van universeel instrument spelen (in de woorden van Béla Bartók), waardoor een link tussen beide instrumenten kon worden gecreëerd en een groot repertoire kon worden ontwikkeld.

Met hun samenwerking verwachten Carlos Giménez en Francisco Martí dit scala aan mogelijkheden te laten zien en de luisteraar een voorbeeld te geven van deze verrassende wereld.

Gegevens

Datum:
16 april
Tijd:
12:30 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Thomaskerk

Locatie

Thomaskerk
Prinses Irenestraat 36
Amsterdam, 1077 WX Nederland
+ Google Maps
Website:
www.thomaskerk.nl/
Sluit Menu