Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

God op de gracht – Mark van Eeuwen en Hanna Verboom

28 februari, 20:00 - 21:30

Gratis

Evenement Navigatie

God op de Gracht: Onder deze noemer beginnen we in de Noorderkerk (vanuit de pioniersplek Huis voor de ziel en i.s.m. de commissie Vernieuwing van de PKA) een reeks nieuwe activiteiten, om gelovende, zoekende, twijfelende, niet-gelovende en nieuwsgierige mensen bij elkaar te brengen rond het veel besproken en vaak betwijfelde item ‘God’.  We starten met drie achtereenvolgende avonden, waarop twee ‘bekende’ of ‘herkenbare’ Amsterdammers in een open gesprek verhalen hoe zij God, voor het eerst óf na lang weggeweest te zijn, op het spoor kwamen. De één begon te twijfelen aan zijn ongeloof, een ander ging bewust op zoek, een derde werd plots overrompeld, een vierde raakte door allerlei twijfel heen overtuigd. Ze hadden er geen direct belang bij, zaten niet in de problemen, konden zich prima redden, en toch…

  • Op 28 februari zijn twee acteurs te gast met heel verschillende achtergronden en verhalen: Mark van Eeuwen en Hanna Verboom. Twee acteurs met heel verschillende achtergronden en verhalen, waar in geloof en twijfel, vinden en zoeken door elkaar lopen.
  • Op 14 maart twee zestigers, die ooit braken met het katholieke en gereformeerde geloof maar opnieuw iets ontdekten: Stephan Sanders (journalist) en Roelof Hendriks (manager G-star).
  • Op 28 maart twee geesteswetenschappers, één bijna gepensioneerd en één net afgestudeerd, die er van huis uit niks mee hadden maar er toch van alles mee kregen: Peter Roelofsma (hoogleraar psychologie) en Peter van Duyvenvoorde (docent filosofie).

Binnen de intieme ruimte van de Noorder praten we er in ‘huiskamersetting’ over door. Ook het publiek zal daar op bepaalde momenten bij betrokken worden. Weet je heel erg welkom en neem je nieuwsgierige vriend(in) en je sceptische of zoekende collega mee!

Vanaf 19.30 uur is er inloop en we starten om 20.00 uur.  De toegang is vrij, een bijdrage is welkom!

Paul Visser, pionier-predikant Noorderkerk Amsterdam


HANNA VERBOOM

Naast haar acteerwerkzaamheden richt Hanna Verboom zich op sociaal ondernemen en zet zich in voor een duurzame wereld. In 2014 richtte zij het video on demand platform Cinetree op voor verhalen die verteld moeten worden. Daarnaast ondersteunt ze kleinschalige human needs projecten in het buitenland middels de stichting GET IT DONE. Als ambassadeur voor de #stopplasticnow-campagne en het National Geographic programma Plastic Sailors probeert Hanna bewustzijn te creëren voor het plastic probleem in de oceanen.

MARK VAN EEUWEN

Mark van Eeuwen (Warnsveld, 23 juli 1976) is een Nederlands acteur, voornamelijk bekend door zijn rol als Jack van Houten in de RTL-soap Goede tijden, slechte tijden, zijn rol als ‘Eric’ in de Nederlandse speelfilm ‘Rendez-Vous’ en zijn rol als ‘Spike’ in de internationale speelfilm ‘Kidnapping Mr. Heineken’, waar hij naast Sir. Anthony Hopkins een van de hoofdrollen vervulde.

Gegevens

Datum:
28 februari
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Huis voor de Ziel
Website:
http://huisvoordeziel.org/

Locatie

Noorderkerk
Noordermarkt 48
Amsterdam, 1015 NA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 - 626 64 36
Website:
http://www.noorderkerk.org/
Sluit Menu