Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

God op de Gracht – Peter Roelofsma en Peter van Duyvenvoorde

28 maart, 20:00 - 21:30

Gratis

Evenement Navigatie

God op de Gracht: Onder deze noemer beginnen we in de Noorderkerk (vanuit de pioniersplek Huis voor de ziel en i.s.m. de commissie Vernieuwing van de PKA) een reeks nieuwe activiteiten, om gelovende, zoekende, twijfelende, niet-gelovende en nieuwsgierige mensen bij elkaar te brengen rond het veel besproken en vaak betwijfelde item ‘God’.  We starten met drie achtereenvolgende avonden, waarop twee ‘bekende’ of ‘herkenbare’ Amsterdammers in een open gesprek verhalen hoe zij God, voor het eerst óf na lang weggeweest te zijn, op het spoor kwamen. De één begon te twijfelen aan zijn ongeloof, een ander ging bewust op zoek, een derde werd plots overrompeld, een vierde raakte door allerlei twijfel heen overtuigd. Ze hadden er geen direct belang bij, zaten niet in de problemen, konden zich prima redden, en toch…

  • Op 28 maart twee geesteswetenschappers, één bijna gepensioneerd en één net afgestudeerd, die er van huis uit niks mee hadden maar er toch van alles mee kregen: Peter Roelofsma (hoogleraar psychologie) en Peter van Duyvenvoorde (docent filosofie).

Binnen de intieme ruimte van de Noorder praten we er in ‘huiskamersetting’ over door. Ook het publiek zal daar op bepaalde momenten bij betrokken worden. Weet je heel erg welkom en neem je nieuwsgierige vriend(in) en je sceptische of zoekende collega mee!

Vanaf 19.30 uur is er inloop en we starten om 20.00 uur.  De toegang is vrij, een bijdrage is welkom!

Paul Visser, pionier-predikant Noorderkerk
http://huisvoordeziel.org


PETER ROELOFSMA

Volgde de opleiding Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, die hij cum laude afrondde. Zijn proefschrift schreef hij over het onderwerp ‘Beslissingen en oordelen over tijd’, waarvoor hij de Bruno de Finetti award ontving. Hij volgde zijn opleiding tot University Campus Pastor bij de Assembly of God Theological Seminary, Springfield Missouri in de VS, waar hij ook korte tijd docent was. Hij is Associate Professor en werkzaam als wetenschapper in beslisprocessen, de slimme zorg en als Campus- en Studentenpastor, waarvoor hij de ABA Hero award ontving.

PETER VAN DUYVENVOORDE

Peter van Duyvenvoorde (1988) werkte na zijn VMBO-basis als slager, maar ging later geschiedenis, theologie en filosofie studeren in Spanje, Utrecht en Amsterdam. In 2016 bekeerde hij zich tot het katholicisme. Artikelen van zijn hand verschenen in ‘Trouw’ en ‘Het Parool’. Momenteel werkt hij bij Suitsupply en is hij columnist voor het Katholiek Nieuwsblad terwijl hij werkt aan zijn debuutroman ‘Het offer van de tijd’ die in mei 2019 zal verschijnen bij uitgeverij Atlas Contact.

Gegevens

Datum:
28 maart
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Huis voor de Ziel
Website:
http://huisvoordeziel.org/

Locatie

Noorderkerk
Noordermarkt 48
Amsterdam, 1015 NA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 - 626 64 36
Website:
http://www.noorderkerk.org/
Sluit Menu