Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

God op de Gracht – Stephan Sanders en Roelof Hendriks

14 maart, 19:00 - 21:30

Gratis

Evenement Navigatie

God op de Gracht: Onder deze noemer beginnen we in de Noorderkerk (vanuit de pioniersplek Huis voor de ziel en i.s.m. de commissie Vernieuwing van de PKA) een reeks nieuwe activiteiten, om gelovende, zoekende, twijfelende, niet-gelovende en nieuwsgierige mensen bij elkaar te brengen rond het veel besproken en vaak betwijfelde item ‘God’.  We starten met drie achtereenvolgende avonden, waarop twee ‘bekende’ of ‘herkenbare’ Amsterdammers in een open gesprek verhalen hoe zij God, voor het eerst óf na lang weggeweest te zijn, op het spoor kwamen. De één begon te twijfelen aan zijn ongeloof, een ander ging bewust op zoek, een derde werd plots overrompeld, een vierde raakte door allerlei twijfel heen overtuigd. Ze hadden er geen direct belang bij, zaten niet in de problemen, konden zich prima redden, en toch…

  • Op 14 maart twee zestigers, die ooit braken met het katholieke en gereformeerde geloof maar opnieuw iets ontdekten: Stephan Sanders (journalist) en Roelof Hendriks (manager G-star). Twee succesvolle mensen die de kerk en geloof ooit geruisloos achter zich lieten, maar nog niet zo lang geleden God herontdekten.
  • Op 28 maart twee geesteswetenschappers, één bijna gepensioneerd en één net afgestudeerd, die er van huis uit niks mee hadden maar er toch van alles mee kregen: Peter Roelofsma (hoogleraar psychologie) en Peter van Duyvenvoorde (docent filosofie).

Binnen de intieme ruimte van de Noorder praten we er in ‘huiskamersetting’ over door. Ook het publiek zal daar op bepaalde momenten bij betrokken worden. Weet je heel erg welkom en neem je nieuwsgierige vriend(in) en je sceptische of zoekende collega mee!

Vanaf 19.30 uur is er inloop en we starten om 20.00 uur.  De toegang is vrij, een bijdrage is welkom!

Paul Visser, pionier-predikant Noorderkerk
http://huisvoordeziel.org


TON VAN BRUSSEL
Was journalist, hoofdredacteur en omroepbestuurder bij het Leidsch Dagblad, Elsevier, de VARA en de NOS. Sinds 2009 tot en met 2017 directeur van de Rode Hoed en nu met pensioen.

STEPHAN SANDERS
Stephan Sanders, Haarlem 1961, politicologie en filosofie, UvA, is de auteur van diverse boeken en artikelen, en momenteel als columnist verbonden aan de Volkskrant en aan Trouw, en als essayist aan de Groene Amsterdammer.

Gegevens

Datum:
14 maart
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Huis voor de Ziel
Website:
http://huisvoordeziel.org/

Locatie

Noorderkerk
Noordermarkt 48
Amsterdam, 1015 NA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 - 626 64 36
Website:
http://www.noorderkerk.org/
Sluit Menu