Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Groen en sociaal duurzaam, maar hoe?

13 juni, 19:00 - 20:00

Evenement Navigatie

Het groeiende klimaatprobleem is een van de grootste uitdagingen van onze tijd en oplossingen moeten gezocht worden op elk niveau. Maar hoe maken we echt een verschil? En wie is er eigenlijk verantwoordelijk?

‘Klimaatverandering is niet zomaar een dingetje’, zei Kim Putters onlangs in een interview in Trouw. De SCP-directeur doelt daarmee niet alleen op de harde feiten, hij spreekt ook over de sociale veranderingen die het thema klimaat meebrengt. Want de duurzaamheidstransitie zorgt voor nieuwe sociale scheidslijnen. Wat betekent dat voor het individu, voor een land en voor de overheid? Putters oppert in zijn recent verschenen boek Veenbrand bijvoorbeeld een kernministerie dat verantwoordelijk is voor grote kwesties, zoals meer duurzaamheid en sociale samenhang. Je begrijpt, Putters is de droomspreker voor deze eerste sessie van The Challenge of Green and Social Sustainability.

Kim Putters (1973) is directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en bijzonder hoogleraar beleid en bestuur van de zorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In februari van dit jaar verscheen zijn boek Veenbrand, over smeulende kwesties die in ons land spelen.

Die ene scherpe vraag die niemand stelt… Die verantwoordelijkheid kunnen we RTL Z-journaliste Frederieke Hegger prima toevertrouwen. Hegger gaat in gesprek met Putters.

Do. 13 juni, De Nieuwe Poort,
Claude Debussylaan 2,
19.00-20.00 uur, inschrijven via:
denieuwepoort.org

Gegevens

Datum:
13 juni
Tijd:
19:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Organisator

De Nieuwe Poort
E-mail:
info@denieuwepoort.org
Website:
https://denieuwepoort.org/

Locatie

De Nieuwe Poort
Claude Debussylaan 2
Amsterdam, 1082 MD Nederland
+ Google Maps
Website:
https://denieuwepoort.org
Sluit Menu