Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jacoba van Tongerenlezing

17 september, 15:00 - 17:00

Gratis

Evenement Navigatie

Dierenactiviste, juriste, publiciste en politica Marianne Thieme houdt op 17 september 2021 de  Jacoba van Tongerenlezing in de Amsterdamse Keizersgrachtkerk. Thieme houdt een kritisch betoog over de vraag: waar is de stem van christenen in het klimaatdebat? Een panel van vier jongeren die bij het klimaat betrokken zijn – Daniël van Duijn, Kirsten Alblas, Geke van Vliet en Janne van den Akker (o.v.)  – reageren op de lezing. Moderator is journalist Wilfred Scholten.

De Protestantse Kerk Amsterdam heeft als eerbetoon aan het werk van de protestantse verzetsstrijdster Jacoba van Tongeren een tweejaarlijkse lezing ingesteld. Zoals Jacoba van Tongeren in de Tweede Wereldoorlog vanuit haar geloof in verzet ging tegen onrecht en geweld, doet in de gelijknamige lezing een hedendaagse vrouw het woord die haar sporen heeft verdiend in het verzet tegen actuele maatschappelijke misstanden.

Jacoba van Tongeren was tijdens de Tweede Wereldoorlog leidster van de verzetsgroep 2000. Dit werk deed zij als hervormd maatschappelijk werkster in Amsterdam. Natuur en milieu waren voor haar van het grootste belang. In haar dagboek schreef zij: ” Hoe dikwijls, juist in de bezettingsjaren toen alles ons ontviel, werd ik getroffen door de schoonheid der natuur die bleef”

Opgeven via info@protestantsamsterdam.nl

De lezing is ook te volgen via livestream.

Gegevens

Datum:
17 september
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Protestantse Kerk Amsterdam

Locatie

Keizersgrachtkerk
Keizersgracht 566
Amsterdam, 1017 EM Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.keizersgrachtkerk.nl/