Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jesus Christ Superstar in concert – Dominicuskerk

22 april, 15:00 - 17:00

€20

Evenement Navigatie

Op Tweede Paasdag, 22 april, vindt er om 15.00 uur iets bijzonders plaats in de Dominicuskerk (Spuistraat 12) in Amsterdam. Dan vindt de uitvoering plaats van “Jesus Christ Superstar”, het succeswerk van de Engelse componist Andrew Loyd Webber. Geschreven als rockopera, later omgezet naar film en musical, gaat het Groot Voice Company Koor de uitdaging aan het stuk nu als concert uit te brengen. Dirigent Robert Bakker, bekend in binnen- en buitenland, heeft het meesterwerk geschikt gemaakt voor zangkoor samen met drie solisten. Het resultaat is intens en energiek geworden, maar ook ontroerend en verstild. De muziek is op veel plekken veel warmer en daardoor toegankelijker geworden. Door het ontbreken van een begeleidingsband wordt de zang veel intenser beleefd; de totale begeleiding wordt namelijk door de dirigent zelf op de vleugel gespeeld. En dat op een manier zoals niemand anders dat kan.

De drie jonge solisten, Jorrit de Vries, Maarten Redeker en Matthijs Schelvis volgden ieder verschillende muziekstudies die gemiddeld vier jaar geleden werden afgerond. Jorrit slaagde voor zijn musicalopleiding in Haarlem, Maarten voor lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium en Matthijs voor klassieke zang aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Deze verscheidenheid, samen met de grote koorklank, zorgt voor een boeiend klankspectrum. De akoestiek van de Dominicuskerk is bij uitstek geschikt om ten volle van dit klankspectrum te genieten.

Het gaat hier om een groots, uniek evenement dat eenmalig zal plaatsvinden. Een gebeurtenis dus om niet te missen en zeker het bezoeken waard is. Beleef het lijdensverhaal op een speciale manier tijdens komend paasweekeinde.

Tickets zijn eenvoudig aan te schaffen voor twintig euro, bijvoorbeeld aan de deur op de dag zelf. Telefonisch reserveren is mogelijk via het nummer 0320 – 244 202. Kaarten kunnen ook veilig en snel online worden geboekt via www.hetvoicecompanykoor.nl. Benut deze zeldzame mogelijkheid om “Jesus Christ Superstar” op een unieke wijze te beleven. Het wordt een middag om nooit te vergeten!

 

Gegevens

Datum:
22 april
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€20
Evenement Categorie:

Organisator

Voice Company Koor
Website:
https://hetvoicecompanykoor.nl/

Locatie

Dominicuskerk
Spuistraat 12
Amsterdam, 1012 TS Nederland
+ Google Maps
Website:
http://dominicusamsterdam.nl/
Sluit Menu