Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Joep de Hart – Van God Los: Minder gelovig, meer op zoek?

14 januari, 20:00 - 21:30

€12,50

Evenement Navigatie

Op 14 januari geeft hoogleraar Godsdienstsociologie Joep de Hart de Kerk en Wereld-lezing 2019: ‘Van God los: Minder gelovig, meer op zoek?’ in de Balie Amsterdam. Klik hier voor meer informatie en om kaartjes te kopen

Als het geloof in traditionele religies in Nederland afneemt, wat blijft er dan over aan religieuze waarden? En welke vormen van zingeving zijn er in de plaats gekomen? Het SCP rapporteerde dat over de gehele linie minder dan de helft van Nederland nog religieus is. In de Kerk en Wereld-lezing onderzoekt hoogleraar Godsdienstsociologie Joep de Hart hoe dit zo gekomen is en wat dit betekent voor de samenleving. Hoe houdt de samenleving zichzelf ethisch bij de les in een tijd van secularisatie? En hoe kunnen religieuze waarden ons helpen in gepolariseerde discussies rond traditie en migratie?

Met onder andere:
Joep de Hart – bijzonder hoogleraar ‘Kerk en Wereld’ aan de Protestantse Theologische Universiteit. Daarnaast is hij Senior Wetenschappelijk Medewerker bij het Sociaal Cultureel Planbureau.

 

Wat Maakt Ons Mens
In 2019 start De Balie in samenwerking met Kerk en Wereld de serie ‘Wat Maakt Ons Mens’. Daarin vraagt De Balie kunstenaars, politici, schrijvers en andere denkers deze vraag te beantwoorden vanuit hun eigen discipline. Zij spreken zich n.a.w. uit over ‘de scheppende mens’, ‘de stervende mens’ en ‘de heroïsche mens’. We trappen de serie af met een speciale editie van de jaarlijkse Kerk en Wereld-lezing door hoogleraar Joep de Hart.

Gegevens

Datum:
14 januari
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:

Locatie

De Balie
Kleine Gartmanplantsoen 10
Amsterdam, 1017 RR Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.debalie.nl/
Sluit Menu