Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunsttentoonstelling ‘Nieuwe Aarde’ in Westerkerk

31-10-2020, 11:00 - 29-11-2020, 15:00

Evenement Navigatie

Deze tentoonstelling is in verband met de nieuwe maatregelen helaas tot en met 19 november gesloten.

Eind maart 2020, aan het begin van de lock down, initieerde het Bijbels Museum samen met de Westerkerk Amsterdam en kunstenaarscollectief The Turn Club de Open Call Nieuwe Aarde: verbeeld je visioen. Ruim 260 kunstenaars stuurden werk in. In een tijd waarin een fysieke tentoonstelling voor publiek onmogelijk was, waren (en zijn) 90 inzendingen online te zien op www.nieuweaarde.nu

Op 30 oktober vindt de opening plaats van de tentoonstelling NIEUWE AARDE: 12 visioenen in de Westerkerk Amsterdam. De 12 meest spannende, inspirerende en bijzondere kunstwerken zijn daar van 31 oktober tot en met 29 november live voor publiek te bewonderen.

NIEUWE AARDE toont nieuw gemaakt en bestaand werk van Margriet van Breevoort, Oussama Diab, Rinske van Dijk, Jet van Helbergen & Judith Scholte, Rieneke Hoogendoorn, Pavèl van Houten, Felipe van Laar, Sarah van der Lijn, Lego Lima, Jeanne Rombouts, collectief We Are Reality en Zindzi Zwietering. De organisatoren hopen met deze zeer afwisselende tentoonstelling bezoekers in het hart te raken, confronteren, inspireren en te bemoedigen. En te laten zien welke belangrijke bijdrage kunst kan leveren aan een samenleving in tijden van verandering.

NIEUWE AARDE is een tentoonstelling over het verlangen naar een plek die we nooit hebben verlaten. Over de zoektocht naar een wereld waarin alle aardse problemen zijn overwonnen en waar gerechtigheid heerst. Over de samensmelting van natuur en techniek als toekomst. Over een wereld van eeuwige wording, waarin het oningevulde eeuwig is. En nog veel meer. Een tentoonstelling over hoop, en ook over de keerzijde van die hoop en de nieuwe wereld.

 

Gegevens

Begin:
31-10-2020, 11:00
Einde:
29-11-2020, 15:00
Evenement Categorie:
Website:
https://nieuweaarde.nu/

Organisatoren

westerkerk
Bijbels Museum

Locatie

westerkerk