Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Licht in de duisternis: expositie in Muiderkerk

08-12-2018, 14:00 - 16:00

Evenement Navigatie

In de kerstperiode van 2 december tot 6 januari verlicht kunstenaar Kindas Saidou Kabore een donkere nis in de Muiderkerk met een aantal van zijn 3D-lampen. Kindas is een 3D-artiest uit Diemen die betrokken is bij de Muiderkerk. Hij houdt van creëren en innoveren. Hij ontwerpt en print bijzondere lampenkappen volgens principes van chaos en regelmaat, waardoor ze er heel natuurlijk uitzien. De lampen spelen met het licht. De stralen van het licht zijn afhankelijk van ontwerp en materiaal. En omgekeerd: de lampen komen tot leven door het licht. Ze kunnen niet zonder elkaar.

In het land van zijn jeugd, Burkina Faso, is Kindas bezig met een project om zwerfplastic in te zamelen. Hij zoekt investeerders om dat afval fabrieksmatig te verwerken tot filament, dat is het draad waarmee geprint wordt, waarvan neuwe voorwerpen worden gemaakt. Alle huishoudelijke voorwerpen van schadelijk plastic worden momenteel vanuit Azië geïmporteerd, dat kan anders vindt Kindas. Als het gaat lukken, ziet hij voor zich: recycling van zwerfplastic, schone stukken land, mensen die werk en inkomen hebben en die er trots op zijn zélf dingen te maken die ze goed kunnen gebruiken. De Muiderkerk koos ervoor om  juist met kerst ruimte te bieden aan deze expositie. De lampen en de maatschappelijke betrokkenheid van Kindas sluiten goed aan bij deze periode van het jaar. Gods licht heeft een ‘body’ nodig om zichtbaar te kunnen zijn. En ‘bodies’ hebben Gods licht nodig om te leven. Met kerst straalt het barmhartige, reddende goddelijk licht in de duisternis. Mensen worden gezien en komen tot hun recht.

De Muiderkerk aan de Linnaeusstraat 37 is open op zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur en tijdens de kerkdiensten en andere activiteiten. De lampen zijn ook van buiten af te zien. Meer informatie en meer lampen: kindas3d.nl

Gegevens

Datum:
08-12-2018
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Muiderkerk
Website:
www.muiderkerk.nl/

Locatie

Muiderkerk
Linnaeusstraat 37
Amsterdam, 1093 EG Nederland
+ Google Maps
Website:
www.muiderkerk.nl/
Sluit Menu