Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lunchconcert Nicolae Stiuca

19 maart, 12:30 - 13:00

Evenement Navigatie

19 maart 2019, 12:30-13:00 uur

Nicolae Stiuca
Nicolae Stiuca, accordeon

Alexey Arkhipovsky
(1967)
Cinderella
Sergey Voytenko
(1973)
Revelation
Victor Vlasov
(1936)
Basso Ostinato
componist onbekend French Walses
Zequinha de Abreu
(1880-1935)
Tico tico
componist onbekend Balkan suite
Vladimir Zagumionov Umoresca
George Bizet
(1838-1875)
uit de opera Carmen: Collage

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid


Nicolae Știuca is geboren op 12 juli 1996 in Chișinau (de hoofdstad van Moldavië) in een muzikale familie. Beide ouders van Nicaolae, Petru en Lilia Știuca, zijn professionele accordeon docenten. Zijn vader geeft oa les op de “AMTAP”, de muziekacademie in Chișinau. Op 8 jarige leeftijd startte Nicaolae met accordeon-lessen op de “Alexei Stircea muziekschool in Chișinau. Toen hij 11 was begon hij pianolessen te nemen en een jaar later ook percussie lessen.

Als accordeon solist heeft Nicailae inmiddels ruim 20 nationale en internationale wedstrijden gewonnen. Hij heeft opgetreden op diverse podia in oa Moldavië, Roemenië, Hongarije, Tsjechië, Duitsland, Nederland en België. Ook heeft hij een cd met film muziek opgenomen.

Op zijn 15de begon Nicaoale met lessen op de Musial high school “Ciprian Porumbescu” in Moldavië, zijn belangrijkste docent daar was zijn vader. Al tijdens zijn opleiding trad Nicolae al op met diverse orkesten en ensembles.

Na zijn afstuderen startte zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, aan de accordeon afdeling, zijn docenten daar zijn Marieke Grotenhuis en Marko Kassl. Na zijn toelatingsexamen won hij het Holland Scholarship, deze beurs ontving hij uit de handen van de minister van Cultuur, Jet Bussemaker.

In Nederland speelde Nicolae op diverse festivals en concerten zoals de Uitmarkt in Amsterdam, het Bach-festival in Dordrecht en trad hij op in Arnhem, Laren, Haarlem, Castricum, Krommenie, Hilversum, Heemstede, Opdam etc. In Amstelveen won hij tijdens de “Novam nationaal accordeon concours 2016” de 2e prijs in de categorie Superior B.

Al tijdens zijn studie volgde Nicolae diverse masterclasses bij de beste accordeon-docenten over de wereld zoals: Geir Draugsvoll (Denemarken), Claudio Jacomucci (Italië), Yuri Shishkin (Rusland), Joseph Petric (Canada), Stanislav Jusufovic (Servië), An Raskin (België) en Ronald van Overbruggen en Renee Bekkers (Nederland).

Momenteel Is Nicolae 4e jaar bachelor aan het Conservatorium in Amsterdam. Tijdens zijn muzikale leven heeft hij al op meer dan 250 concerten gespeeld, in diverse landen en altijd met veel succes.

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
12:30 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Thomaskerk

Locatie

Thomaskerk
Prinses Irenestraat 36
Amsterdam, 1077 WX Nederland
+ Google Maps
Website:
www.thomaskerk.nl/
Sluit Menu