Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lutherreis Luthers Amsterdam

20-10-2018, 07:00 - 12:00

€550

Evenement Navigatie

Dichter bij Luther
Over Maarten Luther is ontzettend veel geschreven, maar hij komt pas echt tastbaar dichtbij in Wittenberg, zijn standplaats als predikant en hoogleraar. Wittenberg is dan ook de centrale plek in de Lutherreis die van 20 t/m 25 oktober 2018 door Luthers Amsterdam wordt georganiseerd. We bezoeken o.a.:

  • Eisleben, Luthers geboorte- en sterfplaats
  • Erfurt, waar Luther in 1505 intrad in het Augustijnerklooster
  • de Wartburg, waar hij onderdook voor de paus en het Nieuwe Testament in het Duits vertaalde
  •  Eisenach, Luthermuseum; Bach Haus; Nicolai Kirche (doopkerk Bach)

De reis gaat per luxe touringcar; vertrek zaterdagochtend 20 oktober vroeg vanuit Amsterdam; aankomst terug, weer in Amsterdam, zal zijn op donderdagavond 25 oktober. De reisleiding is in handen van drs. Elsa Aarsen-Schiering, ds. Andreas Wöhle en mw. Dolly van de Laar.
Elsa Aarsen is docent aan het Sweelinck College Amsterdam; daarnaast gaat ze als reizend predikant in vele kerken in Nederland voor. Andreas Wöhle is predikant van de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam en momenteel president van de Lutherse synode. Elsa en Andreas zijn echte Lutherkenners. Dolly van de Laar is oud-diaken van de gemeente.

De reis duurt 6 dagen (5 overnachtingen). De reissom is EUR 550,-. Dit is een bijna all inclusief bedrag. Alleen eenpersoonskamers betalen een toeslag. In het bedrag inbegrepen: de busreis, de reisleiding, overnachtingen in de hotels, ontbijt en diner in de hotels, de lunch op de terugreisdag en de entreeprijzen voor de verschillende te bezoeken plekken. Ook inbegrepen: een map met achtergrondinformatie over Luther en het Duitsland van de late middeleeuwen. Lunches voor eigen rekening.

De excursies zijn goed te doen voor personen die in staat zijn om af en toe langere afstanden te kunnen lopen. De tussentijdse transporten naar de te bezoeken plaatsen gebeurt met de bus. Naar de Wartburg is het een flinke klim te voet en er zijn behoorlijk wat trappen in het kasteel. Een goede conditie is dus noodzakelijk.

Lijkt u dit wat?
Stuurt u dan zo snel mogelijk een mailtje naar Elsa Aarsen, e-mail e.aarsenschiering@upcmail.nl
https://www.diaconie.com/

Na de zomervakantie vindt op maandagavond 17 september een informatieavond plaats in het gebouwcomplex van de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam (Singel 411) waarop u met uw reisgenoten en de reisleiding kennis kunt maken. Iedereen die meegaat wordt verwacht op deze infoavond. Kunt u niet op deze avond, geef dat dan ook s.v.p aan in uw mailtje.

Gegevens

Datum:
20-10-2018
Tijd:
07:00 - 12:00
Kosten:
€550
Evenement Categorie:

Organisator

Evangelische-Lutherse Gemeente Amsterdam
Website:
https://www.luthersamsterdam.nl/

Locatie

Oude Lutherse Kerk
Singel 411
Amsterdam, 1012 WN Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.luthersamsterdam.nl/bps/OLK/olk.html
Sluit Menu