Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Muzikale fietsroutes door Waterland en Landelijk Amsterdam-Noord

16 juni, 13:00 - 17:00

€7,50

Evenement Navigatie

Voor het 23-ste achtereenvolgende jaar wordt  Waterland-Kerkenland georganiseerd op zaterdag 16 en zondag 17 juni en op zaterdag 23 en zondag 24 juni. Deze muzikale fietsroutes voeren u door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar u op muzikale intermezzo’s wordt getrakteerd. Er is een gevarieerd aanbod: van klassiek tot jazz en van shanty tot folk. In totaal zijn er 64 optredens van 16 ensembles, orkesten, koren en bands. Om de miniconcertjes bij te kunnen wonen moet er gefietst worden. Vooral de combinatie van een mooie omgeving, de acht kerkjes en de uiteenlopende muziek staan garant voor een mooie zomermiddag.

  • De tocht op 16 en 17 juni gaat langs de kerken van Zunderdorp, Durgerdam, Ransdorp en Holysloot, dit is de Zuidroute.
  • Met de Noordroute, op 23 en 24 juni, fietsen de deelnemers langs de kerkjes van Zuiderwoude, Uitdam, Broek in Waterland en de Rooms-Katholieke Kerk van Monnickendam.

De formule is eenvoudig: u kunt starten bij een kerk naar keuze. Op elk heel uur,  13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur, begint in iedere kerk langs de route een concertje. Ieder concertje duurt 20 minuten. U geniet van de muziek, kunt even heerlijk  uitrusten en hebt dan weer voldoende energie en alle tijd om naar de volgende kerk te fietsen. Beide routes zijn elk ongeveer 18 kilometer. De afstand tussen de kerken – tussen de drie en de vijf kilometer – maakt het heel goed mogelijk om van kerk tot kerk te fietsen.
Een passe-partout met routekaartje voor een heel weekend kost € 7,50. Verkrijgbaar tijdens het fietsweekend bij iedere deelnemende kerk. Vanaf 1 juni ook in de voorverkoop bij boekhandel NIMO, Kerkstraat 53 in Monnickendam. Voor kinderen tot 12 jaar is deelname gratis. De organisatie is in handen van de Commissie Kerk en Cultuur Waterland.

Informatie: Henk Breur, 020- 634 07 27, info@waterland-kerkenland.nl, voor het volledige programma en het laatste nieuws: waterland-kerkenland.nl en de Facebookpagina: waterlandkerkenland

Gegevens

Datum:
16 juni
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€7,50
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.waterland-kerkenland.nl/site/

Organisator

Commissie Kerk en Cultuur Waterland
E-mail:
info@waterland-kerkenland.nl
Website:
https://www.waterland-kerkenland.nl/
Sluit Menu