Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Noraly Beyer – Preek van de Leek

11-11-2018, 16:00 - 17:00

Evenement Navigatie

Voor de Preek van de Leek worden personen gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

De lekenprekers zijn:

  • 4 november: Femke van der Laan
  • 11 november: Noraly Beyer
  • 18 november: Wietze de Jager

Noraly Beyer (72) kennen we vooral als nieuwslezer van het NOS Journaal. Ze werd geboren op Curaçao als kind van Surinaamse ouders, die afstamden van slaven. Nadat ze het nieuws op de Surinaamse televisie had gepresenteerd kwam ze na de decembermoorden in 1982 naar Nederland. Na haar journalistieke werk ging Noraly acteren en schreef ze toneelstukken. Bij The Passion 2018 in Amsterdam Zuidoost, waar ze woont, vertolkte ze de rol van verteller (foto: Raoul Neijhorst).

Preek van de Leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de Amsterdamse predikanten Henk Leegte, Bas van der Graaf en Johan Visser. Zij begeleiden de drie leken op weg naar de kerkdiensten die ze naar eigen voorkeuren kunnen invullen.

Waar  Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, 1017 AW  Amsterdam
Tijd   Zondag 11 november, 17.00 – 18.00 uur, borrel na afloop. Deur open 16.30 uur. Toegang gratis
Info    preekvandeleek.amsterdam

Gegevens

Datum:
11-11-2018
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.preekvandeleek.amsterdam/

Organisatoren

Protestantse Kerk Amsterdam
Doopsgezind Amsterdam

Locatie

Doopsgezinde Singelkerk
Singel 452
Amsterdam, 1017 AW Nederland
+ Google Maps
Sluit Menu