Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

PKN Dag van de Communicatie

16 maart, 10:30 - 16:15

€30

Evenement Navigatie

Op zaterdag 16 maart 2019 vindt de Dag van de Communicatie plaats. Een dag met workshops voor kerkbladredacteuren, webredacteuren, communicatiecommissies etc. Kortom: voor iedereen die meer wil weten over communicatie, zodat die kennis ingezet kan worden voor de communicatie in de eigen gemeente. Aanmelden kan via deze link

Programma

  • 10.00 uur Inloop
  • 10.30 uur Opening
  • 10.50 uur Koffie/thee
  • 11.00 uur Workshopronde 1
  • 12.15 uur Lunchpauze
  • 13.15 uur Workshopronde 2
  • 14.30 uur Pauze
  • 15.00 uur Workshopronde 3
  • 16.15 uur Einde

Locatie & Prijs
De dag vindt plaats in de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Utrecht.  Adres: Joseph Haydnlaan 2a, Utrecht. Er is voldoende parkeergelegenheid. De dienstenorganisatie is ook goed bereikbaar met openbaar vervoer.
De dag kost 30 euro persoon. Deze prijs is inclusief reader met een samenvatting van alle workshops, het boek ‘Kijk, de kerk!’, koffie/thee en lunch.

Workshops
Deelnemers kunnen drie van onderstaande workshops volgen:

Workshop “Missie, visie en dan …?”
Uw gemeente heeft een beleidsplan, met een missie en een visie. Het beeld voor de toekomst ligt klaar. Maar hoe laat je zo’n beeld nu doorklinken in de communicatie binnen de gemeente en naar buiten? In deze workshop ontvangt u daarvoor een aantal tips.
Workshopleider: Marina Kapteyn, Alphatekst. Uw vragen kunt u vooraf mailen
aan marina@alphatekst.nl.

7 geheimen van een krachtige kerkwebsite
Heeft uw kerkwebsite al de X-factor? Is uw kerkwebsite onweerstaanbaar voor gemeenteleden en mensen uit de regio? Ontdek de 7 geheimen die een krachtige kerkwebsite heeft in deze zeer praktische en interactieve workshop. Aan de hand van uw eigen website krijgt u veel tips om uw kerkwebsite nog aantrekkelijker te maken. Heeft u vooraf vragen, mail dan naar info@isimedia.nl.
Workshopleider: Eric van den Berg, ISI Media

Wijs omgaan met social media
Wat is het verschil tussen Instagram en Facebook? Is het handig als de dominee gaat twitteren? Moet de gemeente sowieso op social media aanwezig zijn of is het voldoende om een goede website te hebben? Tijdens deze workshop wordt u wegwijs gemaakt in de verschillende soorten social media en hoe u deze voor uw gemeente zou kunnen inzetten.
Workshopleider: Xander de Rooij, online marketeer Protestantse Kerk

Uw kerkblad, het visitekaartje van uw gemeente
Een kerkblad dat regelmatig op de deurmat valt biedt juist in deze digitale tijd een waardevol contactmoment met uw kerkleden. Niet alleen voor de betrokken achterban maar ook voor de grote kring die onregelmatig in de kerk is. Tijdens deze workshop krijgt u tips voor een kerkblad dat zowel trouwe kerkgangers als uw ‘verre vrienden’ graag lezen.
Workshopleider: Laetitia van der Lans, De Zalige Zalm – bureau voor geloofscommunicatie

Wat komt er kijken bij het maken van aansprekende foto’s in de kerk?
Hoe beweegt u door de ruimte? Hoe weet u wat er wel en niet kan? Wat u moet weten over fotografie en media: Wat is de AVG en wat is portretrecht, wanneer vraagt u toestemming voor het gebruik van een foto? Enzovoort. Heiko Betram houdt het graag praktisch (U hebt natuurlijk altijd een camera bij zich, toch?) en neemt u daarom mee langs alle zaken die leiden tot het maken van een aansprekende foto in uw gemeente. Zijn er vooraf aan de workshop vragen, mail ze dan naar fotografie@heikobertram.nl. Vragen stellen tijdens de cursus kan natuurlijk ook!
Workshopleider: Heiko Bertram is architect en fotograaf. Daarnaast legde hij als gemeentelid de afgelopen jaren het leven vast in zijn eigen Marekerk in Leiden. (Een overzicht van de foto’s in en om Heiko’s kerk)

Zo komt uw gemeente in de krant!

U heeft een nieuwtje dat ook interessant is voor mensen buiten uw gemeente. Het liefst wilt u dat de media aandacht aan uw nieuws besteden. Daar vindt u het interessant genoeg voor. Toch lukt dat niet altijd. En tot uw grote ergernis ziet u dat de hondentrimsalon wel een paginagroot artikel in het lokale krantje krijgt. Hoe kan dat nou? In deze workshop legt Marloes Nouwens u uit hoe een journalist denkt en werkt. Wat handig is om te doen en wat vooral niet (bijv. een persbericht op vrijdagavond versturen). Want als u de regels van het journalistieke spel kent, wordt de kans op aandacht voor uw nieuwsbericht veel groter.
Workshopleider: Marloes Nouwens, woordvoerder en persvoorlichter Protestantse Kerk

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
10:30 - 16:15
Kosten:
€30
Evenement Categorie:

Organisator

Protestantse Kerk Nederland
Website:
https://www.protestantsekerk.nl/

Locatie

Protestantse Kerk Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
(030) 880 1880
Website:
https://www.protestantsekerk.nl/
Sluit Menu