Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Raad van Kerken Amsterdam viert culturele diversiteit met korenfestival

28 september, 14:00 - 16:30

Evenement Navigatie

Halleluja Amsterdam!

Raad van Kerken Amsterdam viert culturele diversiteit met korenfestival

‘Halleluja Amsterdam!’ is het thema van het Korenfestival dat de Raad van Kerken Amsterdam zaterdag 28 september van 14.00 tot 16.30 uur organiseert in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui in Amsterdam. Aan het festival nemen koren deel die afkomstig zijn uit kerken die bij de Raad aangesloten zijn. Vanuit hun culturele traditie brengen de koren liederen ten gehore die zij met het thema verbinden. Het is de tweede keer dat de Raad van Kerken Amsterdam, die dit jaar 50 jaar bestaat, een korenfestival organiseert en zo op een muzikale manier haar diversiteit viert.

De deelnemende koren zijn afkomstig uit de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk, de Evangelische Broedergemeente, de Koptisch-Orthodoxe Kerk, de Protestantse Keizersgrachtgemeente, de Rooms-Katholieke parochie de Krijtberg, Vrijburg (Remonstranten en Vrijzinnig Protestanten) en de Waalse Kerk. De bezoekers kunnen hun stem laten klinken tijdens de samenzang van ‘wereldse liederen met een spirituele inslag’ onder leiding van dirigente Rinske van der Meer. Het afwisselende programma biedt daarnaast volop ruimte voor ontmoeting met koorleden en bezoekers uit de vele kerken die in de Raad van Kerken Amsterdam vertegenwoordigd zijn. Belangstellenden kunnen in- en uitlopen. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

De Raad van Kerken Amsterdam is een samenwerkingsverband van 23 christelijke kerken en gemeenschappen in Amsterdam. De Raad wil bijdragen aan een goed samenleven in de stad. De Raad zet zich o.a. actief in voor vluchtelingen in de knel en draagt bij aan de interreligieuze dialoog en samenwerking. 23 oktober 2019 is het 50 jaar geleden dat de Raad van Kerken Amsterdam werd opgericht. Dit korenfestival staat mede in het teken daarvan.

 

Gegevens

Datum:
28 september
Tijd:
14:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

Raad van Kerken Amsterdam
E-mail:
raadvankerkenamsterdam@gmail.com
Website:
http://rvkamsterdam.nl/

Locatie

Oude Lutherse Kerk
Singel 411
Amsterdam, 1012 WN Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.luthersamsterdam.nl/bps/OLK/olk.html
Sluit Menu