Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sweelinckcantorij van de Oudekerk gemeente Amsterdam in Jacobikerk Utrecht

2 november, 20:00 - 22:00

Evenement Navigatie

Op 2 november vindt in de prachtige eeuwenoude Jacobikerk te Utrecht een uniek concert plaats, dat helemaal gewijd is aan eigentijdse Nederlandse kerkmuziek. Op het programma staat muziek van onder meer Wouter van Belle, Hayo Boerema, Geerten Liefting en Dirk Zwart. Het concert wordt gegeven door twee koren: kamerkoor Cantiago uit Utrecht en de Sweelinckcantorij van de Oudekerk gemeente Amsterdam. Beide koren staan onder leiding van dirigent Herman Mussche, van wie deze avond ook een compositie klinkt.
Gerrit Christiaan de Gier verzorgt de orgelbegeleidingen.

Het concert is een initiatief van de Stichting Nieuwe Kerkmuziek, die zich al meer dan tien jaar inzet voor de voortgang en promotie van nieuwe Nederlandse kerkmuziek voor koren en cantorijen. De stichting heeft inmiddels zeven cd’s gemaakt, elk gevuld met werk van één componist. Tijdens het concert op 2 november wordt de achtste cd gepresenteerd; daarop staat muziek van Peter Sneep.

Na afloop van het concert is er onder het genot van een drankje gelegenheid tot napraten en kennismaken met aanwezige componisten, en zijn de cd’s van de Stichting Nieuwe Kerkmuziek met korting te koop.

Kaarten voor het concert kosten € 10 in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via www.kerkmuziek.nu of www.cantiago.nl. Op de avond zelf bedraagt de entreeprijs € 12.

Gegevens

Datum:
2 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Sluit Menu