Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

The Position of Europe in the World

06-12-2018, 19:00 - 20:00

€15

Evenement Navigatie

Nu de Verenigde Staten een nieuwe, meer naar binnen gerichte fase in hun internationale oriëntatie ingaan en opkomende grootmachten als China en India een meer affirmatieve rol opeisen op het wereldtoneel, wordt de vraag hoe Europa zich tussen deze ontwikkelingen moet positioneren urgenter.

Datum: donderdag 6 december
Tijd: 19.00 – 20.00 uur
Klik hier om je aan te melden

Op donderdag 6 december zulle we het gesprek aangaan met Halleh Ghorashi, Johnny de Mol en Anton Hemerijck over deze en andere vragen binnen dit thema. Met Ruben van Zwieten (oprichter van De Nieuwe Poort), Casper Thomas (correspondent in Washington voor het FD en sinds 2010 journalist bij de Groene Amsterdammer) en Felix Klos(Nederlands-Amerikaans historicus en kandidaat-lijsttrekker voor D66).

Halleh Ghorashi is sinds 2012 werkzaam als hoogleraar diversiteit en integratie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zelf studeerde ze in 1994 af als cultureel en sociaal antropologe aan de VU, waar ze vervolgens van 2005 tot 2012 de positie van bijzonder hoogleraar management van diversiteit en integratie bekleedde. De vele artikelen die Ghorashi publiceerde -in zowel Nederlands en Engels als Perzisch- richten zich onder andere op democratisch burgerschap, nationale identiteit en inclusie van migranten.

Johnny de Mol is presentator, acteur en programmamaker. Daarnaast is Johnny medeoprichter en bestuurslid van de Movement on the Ground Foundation, werkzaam in de vluchtelingenkampen van Lesbos. Ook is hij ambassadeur van Het Vergeten Kind, een stichting die zich richt op het verbeteren van het welzijn van kinderen in opvangcentra. Als presentator heeft Johnny verschillende televisieprijzen gewonnen zoals de Silver Televizierster in 2013 en 2015 en de Golden Televizierring 2015.

Anton Hemerijck is sinds 2017 hoogleraar politieke wetenschappen en sociologie aan het Europees Universitair Instituut in Florence. Hij is opgeleid als econoom aan de Universiteit van Tilburg, waarna hij promoveerde aan de Universiteit van Oxford. Hierna heeft hij vele verschillende taken vervuld: zo is hij medeoprichter van het Amsterdams Centrum voor Hedendaagse Europese Studies (ACCESS EUROPE), gaf hij leiding aan de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR), adviseerde hij de Europese Commissie meermaals en heeft hij bezoekfuncties aan vele verschillende universiteiten bekleed.

Gegevens

Datum:
06-12-2018
Tijd:
19:00 - 20:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Organisator

De Nieuwe Poort
E-mail:
info@denieuwepoort.org
Website:
https://denieuwepoort.org/

Locatie

De Nieuwe Poort
Claude Debussylaan 2
Amsterdam, 1082 MD Nederland
+ Google Maps
Website:
https://denieuwepoort.org
Sluit Menu