Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘Viva la Musica’ in de Noorderkerk

27 november, 20:25 - 21:30

Evenement Navigatie

Op woensdagavond 27 november om 20.15 uur zal Concertkoor GrootNoord in de Noorderkerk in Amsterdam het concert ‘Viva la Musica’ uitvoeren. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.grootnoord.nl en de toegangsprijs bedraagt  € 18,-.  Het bijbehorend programmaboekje wordt op vertoon van de toegangskaart in de kerk overhandigd.

Het programma is samengesteld rondom de drie beroemde componisten Händel, Mendelssohn en Purcell, alsmede een tweetal gloednieuwe composities van de Italiaanse componist Marco Agostinelli.

Het oude verhaal van St. Cecilia, de beschermheilige van de muziek heeft vele componisten geïnspireerd tot het maken van een werk ter ere van de muziek. De componisten Purcell en Händel weidden er beiden een bruisende compositie aan, waarvan wij de hoogtepunten in ons concert hebben ingebouwd. Daarbij voeren er een tweetal gloednieuwe composities van de eigentijdse Italiaanse componist Marco Agostinelli uit. In zijn Misa Tango speelt het gevoelige Argentijnse instrument de bandoneon de hoofdrol.

Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest staat borg voor de professionele begeleiding. Solist is sopraan Evelien Groot. Bandoneonist: Martin de Ruiter. Het geheel staat onder leiding van dirigent Marcel den Dulk

Gegevens

Datum:
27 november
Tijd:
20:25 - 21:30
Website:
www.grootnoord.nl
Sluit Menu