Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vrijheidsmaaltijd 2019 en Verhalen – Keizersgrachtkerk

5 mei, 17:30 - 20:00

€5

Evenement Navigatie

In de Keizersgrachtkerk is iedereen welkom om mee te eten en haar/zijn verhaal met de tafelgenoten te delen. Zo zijn we in vrijheid verbonden met elkaar, met de stad, met onze verhalen en staan we in dit Huis van Verzet samen stil bij het oorlogsverleden.

Komend najaar is het 75 jaar geleden dat de bezetter, na de vondst van wapens in de Keizersgrachtkerk, de koster en dominee van de kerk oppakten en in de Kerkstraat fusilleerden. We staan daar jaarlijks rond 4 en 5 mei bij stil. Ook dit jaar weer met een Vrijheidsmaaltijd.

In de voormalige kosterswoning, thans de Tuinzaal, van de Keizersgrachtkerk staan we stil bij verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. In deze verhalen zoeken we verbinding met elkaar. Hoe kunnen we met verschillende achtergronden in vrijheid samen leven? Voor ons is gezelligheid en samen eten een begin!

Kom om 18:00 uur genieten van een eenvoudige, vegetarische driegangenmaaltijd. Vanaf 17:30 is de zaal en bar geopend.

Tip: De Keizersgrachtkerk is een prima uitvalsbasis voor het 5 mei-concert op de Amstel. Dit jaar verzorgt het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht het concert. Solisten zijn Jamai, Ruth Jacott, harpiste Lavinia Meijer en Michelle David & The Gospel Sessions.

Entree: €5,00 (vrijwillige bijdrage)
Reserveren: via vrijheidsmaaltijd@keizersgrachtkerk.nl.

Gegevens

Datum:
5 mei
Tijd:
17:30 - 20:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Organisator

Keizersgrachtkerk
Website:
http://www.keizersgrachtkerk.nl/

Locatie

Keizersgrachtkerk
Keizersgracht 566
Amsterdam, 1017 EM Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.keizersgrachtkerk.nl/
Sluit Menu