Gezocht: Bewoners Woongemeenschap Hebron Amsterdam

De woon-leefgemeenschap Hebron in de Spaarndammerbuurt is op zoek naar een of meerdere nieuwe bewoner(s).

Over Hebron Amsterdam en de woon-leefgemeenschap
Hebron Amsterdam is een echte buurtkerk, midden in de Spaarndammerbuurt, die samen met deze buurt het goede nieuws van Jezus Christus wil ontdekken en zichtbaar maken. Dat gebeurt onder meer door wekelijkse vieringen, buurtmaaltijden, bijbelcursus, huiswerkbegeleiding en speel- en inloop-ochtenden. Sinds 1 januari 2017 is Hebron officieel een van de pioniersplekken van de Protestantse Kerk Amsterdam, met Jurjen de Bruijne als pionier en buurtdominee. Meer informatie over de visie van Hebron is hier te vinden.

Het Hebroncomplex bestaat, naast een kleine zaal, een buurthuiskamer en een kapel, uit 21 woningen. Een groot deel van de bewoners is betrokken bij de buurtkerk. In 2017 is er met zeven bewoners een plan ontstaan om samen een woon-leefgemeenschap te vormen. De groep is ondertussen gegroeid naar dertien bewoners, waaronder drie kinderen. De vorm van het gemeenschappelijk wonen en onze gedeelde spiritualiteit zijn nog volop in ontwikkeling. Momenteel eten we wekelijks samen en nemen we tijd voor een goed gesprek, bezinning en gebed.

Profiel en woning
Binnenkort komt er een woning vrij, wat we als een mooie kans zien om onze leefgemeenschap verder uit te breiden! We zijn hiervoor op zoek naar kandidaat-bewoners die:

  • zich herkennen in de visie van en zich willen verbinden aan Hebron Amsterdam
  • een verlangen hebben in een leefgemeenschap te wonen
  • en het leuk vinden om actief bij te dragen aan het opbouwen van die gemeenschap

De toewijzing en het huren van de woning is gekoppeld aan inzet voor de buurtkerk, de leefgemeenschap en de bloei van de buurt – naar eigen vermogen en talenten.

Zowel singles als stellen (eventueel met een kind) worden van harte aangemoedigd om te reageren.

De beschikbare woning is gelegen op de eerste verdieping, direct boven de buurthuiskamer en de kapel. Het gaat om een woning van circa 45m2, met een woonkamer aan de voorzijde en twee kleine slaapkamers aan de achterzijde van het appartement. Er is een aparte keuken, een badkamer en een apart toilet. De (geschatte) huurprijs bedraagt €625 per maand.

Procedure
De woning is beschikbaar per 1 januari 2019. Heb je of hebben jullie interesse? Reageer dan uiterlijk 1 november 2018 per mail met een brief waarin je jezelf voorstelt en je motivatie deelt. Mailen kan naar woningen@hebron.amsterdam. De sollicitatiecommissie die de brieven beoordeelt, zal bestaan uit een lid van het kernteam van Hebron, twee bewoners van de woongemeenschap en de predikant-begeleider van leefgemeenschappen vanuit de PKA.

De commissie zal enkele kandidaten selecteren met wie zij in de eerste helft van november kennismakingsgesprekken zal voeren. Het zal dan ook mogelijk zijn om de woning te bezichtigen en op informele basis kennis te maken met de huidige bewoners van de leefgemeenschap.

Meer informatie en oriëntatie
Neem voor meer informatie contact op met Finn Szumlas (woningen@hebron.amsterdam / 06-19409375), kijk op www.hebron.amsterdam of op de facebookpagina van Hebron. Of kom gewoon een keer naar onze viering (zondagmiddag om 12 uur), buurtmaaltijd (donderdag 11 en 25 oktober, 8 en 22 november vanaf 18.30 uur). Bij voldoende interesse is er na de buurtmaaltijd en het avondgebed van 25 oktober, mogelijkheid tot een informele kennismaking met enkele bewoners. Zie onze online kalender voor meer programma van de pioniersplek.

Sluit Menu