De creatiefste leiding
De nieuwste methodes
En JIJ mag het zeggen

(tegen jouw eigen leiding, de dominee of je ouders)

Inspiratiemiddag kinderwerk

 

Samen weet je het het best!

Daarom organiseren we op Dé Inspiratiemiddag. Dé Inspiratiemiddag vindt plaats op 29 september en is bedoeld voor kinderwerkers, dominees en ouders. Maar ook voor kinderen!

Want samen weet je het het best!

Kinderen weten het best wat ze leuk vinden. Kinderen weten het best waar ze iets van leren. En kinderen voelen het beste aan wanneer zij (iets over) God ontdekken.

Volwassenen weten het best wat bij hun gemeente past. Ze weten het best of het kan en haalbaar is. En ze weten het best wat hen inspireert en hoe zij de Liefde van God ter sprake kunnen brengen.

Tijdens Dé Inspiratiemiddag gaan we vooral doen en ervaren. We nodigen de creatiefste kinderwerkers van Nederland uit. We gaan met hen aan de slag met de nieuwste methodes. We eten en spelen samen. En we ontdekken en beslissen wat het beste bij ons past.

Meld je snel aan!

Kinderen

Wil jij zelf kiezen wat jij leuk vindt in de kerk?
En wil je dat meteen aan je ouders, de leiding of zelfs de dominee laten zien?
Neem ze dan mee naar Dé Inspiratiemiddag van Jong Protestants Amsterdam.

Wij nodigen de creatiefste leiding van Nederland uit.
Zij nemen de leukste methodes mee.
En jij mag het beoordelen.

Misschien ga je wel op ontdekkingstocht door de stad,
hoor je een bijbelverhaal in een zandbak
of ga je spannende proefjes doen.

Tip 1: Neem je vader, moeder, leiding, dominee of jeugdouderling mee
Tip 2: Trek je speelkleren aan
Tip 3: Zorg dat de grote mensen ook hun speelkleren aan doen

Volwassenen

Voor het eerst in Nederland: een inspiratiemiddag voor volwassenen én kinderen!

Waarom? Omdat je als jeugdleider, ouder, predikant of pionier pas echt weet of iets aanslaat, als je hebt gezien hoe kinderen reageren.

Op deze middag heb je de kans om elkaar te ontmoeten en presenteren wij je nieuwe en verfrissende methodes. De Powerpointpresentaties slaan we over. Op deze inspiratiemiddag gaan we namelijk heel praktisch aan de slag: jij, samen met de kinderen. Op die manier kun je het beste zien en ervaren of het materiaal bij jullie situatie past.

Tip 1: Zorg dus dat je de kinderen uit je gemeente óf je buurt meeneemt!
Tip 2: Trek makkelijke kleren aan, die misschien ook een beetje vuil mogen worden

Aan het eind van de middag is er soep, lekkers én een informatiemarkt. Op die markt vertellen we je hoe jij in jouw gemeente aan de slag kunt met de methode van jullie keuze.

Zorg dat je op de hoogte blijft!

Godly Play

Over Godly Play moet je niet praten. Godly Play moet je ervaren. Als één ding opvalt aan Godly Play dan is het wel de sfeer. De methode nodigt de kinderen uit om de verhalen en de stilte binnen te gaan. Ze worden uitgedaagd om zich al luisterend en spelend te verwonderen over zichzelf, God en de wereld. Godly Play is geschikt voor kleine en middelgrote groepen en wordt over de hele wereld gebruikt.

Bijbel Basics

In 200 goed vertelde verhalen brengt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) de Bijbel dichtbij. Deze nieuwe kinder(neven)dienstmethode zorgt ervoor dat kinderen tussen de 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen een keer gehoord en verwerkt hebben. Op die manier legt het NBG een brede basis voor de bijbelopvoeding van kinderen, doet het recht aan de rijkdom van de Bijbel en biedt het ruimte aan de veelkleurigheid van kerkelijk Nederland. Bijbel Basics geeft een frisse en nieuwe invulling aan het de bekende kindernevendienstmethode-concept.

Kliederkerk

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekt. Het is bij uitstek geschikt voor regelmatige evenement-achtige vieringen met alle leeftijden. Al kliederend ontdek je wat geloven in God en het navolgen van Jezus betekent in het alledaagse leven. Door elkaar regelmatig te ontmoeten ontstaat een nieuwe geloofsgemeenschap, die zich echt in deze vieringen herkent. Dat kan een kleine gemeenschap zijn, maar even zo vaak ook een bijzonder grote.

Knetteren en knallen

Heb jij een kleine kindergroep? Dan lijkt de situatie bijzonder veel op wat je thuis doet. Samen met de kinderen ontdek je, verwonder je en leer je. De boekjes van Hanna Holwerda zijn daarbij een onmisbaar inhoudelijk en creatief hulpmiddel. Samen ontdek je dat spannende, spetterende en schuimende proefjes goed samen kunnen gaan met serieus de Bijbel lezen. Samen leer je nieuwe dingen over God, jezelf en de prachtige wereld waarin we leven. Gauw aan de slag dus! Knetteren en Knallen (en ook Hanna’s eerdere boek Struinen door de Schepping) zorgt ervoor dat goede jeugdwerk filosofieën, zoals het Amersfoortse KIEM en het gedachtegoed van pedagoog Wim ter Horst, werkbaar worden.

Wanneer?

zaterdag 29 september
14.00-18.30 uur

Programma

14.00  Ontvangst met limonade, thee en een koekje
14.30  Welkom
14.45  Workshopronde 1
15.45  Pauze
16.15  Workshopronde 2
17.15   Soep en lekkers, én informatiemarkt
18.30  Einde

Locatie

Van Limmikhof (Kerkelijk Bureau)
Nieuwe Keizersgracht 1A
1018 DR Amsterdam

Let op: Parkeren kan hier, maar is duur.
Je kunt beter met het OV komen (en parkeren op een P+R parkeerplaats).

Helaas is deze locatie niet zo goed toegankelijk voor rolstoelers. Kom je met een rolstoel, neem dan vooraf even contact op.

Vragen

Heb je een vraag of opmerking over Dé Inspiratiemiddag? Stuur dan een e-mail aan: alfard@protestantsamsterdam.nl.

Aanmelden

Het is helaas niet meer mogelijk om je voor Dé Inspiratiemiddag aan te melden. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Dé Inspiratiemiddag organiseren we samen met:

       

De nieuwsbrief ook ontvangen?

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Sluit Menu