Hoe ziet het student-traineeship eruit?

Naast het tienerwerk in de (wijk)kerk, bestaat het traineeship uit maandelijkse trainingsdagen. Deze trainingsdagen zit vol workshops van ervaren seniors en intervisie-momenten. Bovendien organiseren we aan het begin van het seizoen een bootcamp-weekend van 2,5 dagen om je collega’s te leren kennen en getraind te worden in de basics van het werk.

De rode draad in het jaar is het werk in de praktijk en de feedback die je daarbij krijgt van je begeleider en natuurlijk de tieners.

Wat leer ik in het Student-Traineeship?

In het kort leer je dit:

Hoe kan ik als (junior-)professional vorm geven aan mijn geloof? Ook als mensen om mij heen nét even anders of helemaal niet geloven.

 • We besteden bijvoorbeeld aandacht aan je passie en aan wat je drijft. Dat combineren we dan met effectief projectmanagement.
 • We werken aan gesprekstechnieken. Niet alleen om een zakelijk doel te bereiken, maar ook om te laten merken dat je mensen ziet staan.
 • We wijden je in in de onzekere stappen van de organisatieverandering.
 • En we denken met je na over wie jij bent, als mens, als professional en als gelovige.

De randvoorwaarden zijn daarbij perfect:

 • Een eigen tienergroep
 • Een eigen gemeenschap
 • Seculier Amsterdam
 • Divers gelovige collega’s
 • Goede begeleiding door ervaren professionals en vrijwilligers
Is het student-traineeship alleen voor studenten?

Het student-traineeship is bedoeld voor mensen die zich voorbereiden op een junior-functie in de kerk en/of het sociaal-maatschappelijk domein. Daarom is dit een baan die vooral interessant is als je studeert of evt. net bent afgestudeerd (liefst HBO of WO). Ben je al langer afgestudeerd en wil je toch solliciteren? Hou er dan rekening mee dat je in een team met jonge mensen terecht komt.

Betaald of vrijwillig?

Het student-traineeship is een betaalde functie, met benefits die je in deze combinatie bijna nergens anders vind:

 • trainingen en workshops
 • veel zelfstandigheid
 • een mooi element op je CV (zowel jeugdwerk-ervaring als een traineeship staan bijzonder goed)
 • makkelijk in te passen in je studie-agenda
 • Tot bijna €400 bruto per maand / ruim €4750 per jaar
 • Daarnaast vakantiegeld
 • En een eindejaarsuitkering
 • En eventueel een reiskostenvergoeding
 • Samen bijna drie keer je jaarlijkse collegegeld (of 6x in je 1e jaar)!
Hoeveel uur ben ik in dienst en wat zijn de werktijden?

Hoeveel uur ben ik in dienst?

Het student-traineeship is een parttime functie van 10 uur per week: ideaal voor naast een studie of een andere parttime baan. Bovendien ben je in juli en augustus grotendeels vrij.

Wat zijn de werktijden en werkdagen?

Je werkdagen kun je behoorlijk flexibel indelen. De ene keer heb je op maandag een vergadering, de andere keer bereid je thuis een tienerbijeenkomst voor, en de volgende keer schuif je op zondag aan in een kerkdienst. De maandelijkse trainingsdagen en de bijeenkomsten met de tieners vormen vaak wel vaste momenten.

De meeste tienergroepen komen om de week bij elkaar op een vrijdagavond, zaterdag of zondag. Als student-trainee tienerwerk ben je daar natuurlijk onmisbaar. De trainingsdagen stellen we aan het begin van het seizoen in onderling overleg vast. Ook bij de trainingsdagen ben je eigenlijk onmisbaar, maar het kan wel eens voorkomen dat je een tentamen of een verplicht college hebt. Daar doen we dan niet moeilijk over. Een paar data liggen al wel vast, die vind je hier.

Hoe lang duurt mijn aanstelling?

Als student-trainee tienerwerk werk je aan een concreet project met heldere doelstellingen. Zo’n project duurt maximaal 3 seizoenen, daarom krijg je van ons een projectcontract met die duur. Dat betekent niet dat je er zo lang aan vastzit, want tussentijds opzeggen kan altijd.  In een enkel geval duurt een project korter. Dat staat dan bij de vacature.

Wie zijn mijn collega's? En die tieners?

We zijn met zijn 14-en, enthousiast en creatief. We vinden het leuk om nieuwe dingen te verzinnen en de tieners in onze groepen een goede ervaring met kerk en God mee te geven. En mocht je eens in een dipje zitten, dan helpen we je er samen weer uit. Het traineeship is immers een leerproces.

Ontmoet ons hier

O en of tieners leuk zijn om mee te werken? De meesten van ons stelden precies dezelfde vraag. Maar binnen een jaar kwamen we tot de ontdekking dat het antwoord heel simpel is: Ja, tieners zijn supertof. Als student-trainee heb je namelijk een hele andere taak dan docenten en ouders. Je creëert een ontspannen sfeer, een goede groep en zoekt van daaruit de verdieping op. Dat levert een positieve dynamiek op.

Hoe christelijk moet ik hiervoor zijn?

Lastige vraag natuurlijk. Het is fijn als je wel een beetje een beeld hebt van wat je wel en niet gelooft. Maar tegelijkertijd zitten onze tieners ook op voorbeelden te wachten met wie ze samen kunnen twijfelen en zoeken. Met andere woorden: je hoeft zeker geen volleerd gelovige te zijn.

Moet ik theologie studeren/in de kerk willen werken?

Nee, dat hoeft niet. De afgelopen jaren hebben mensen met uiteenlopende achtergronden en toekomstperspectieven dit werk gedaan. Naast theologiestudenten hadden we onder andere aankomend docenten, communicatiewetenschappers, neurobiologen en orthopedagogen.

Waar ze terecht kwamen, was even gevarieerd. Sommigen in de kerk, of voor de klas, anderen als onderzoeker bij de politie-academie, leerlingbegeleider bij een onderwijsadviesbureau of als activistisch politicus.

Moet ik in Amsterdam wonen?

Nee, dat hoeft niet. Het is natuurlijk wel handig. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je liever nog even thuis blijft wonen. Of een hele mooie kamer in een andere stad hebt gevonden. Het kan zelfs zijn dat je helemaal niet in Amsterdam studeert, maar bijvoorbeeld in Utrecht, Leiden, Zwolle of Ede. Je bent dan zeker niet de enige. Gelukkig bieden wij een reiskostenvergoeding en heeft Amsterdam goede treinverbindingen.

Zijn er al data zijn voor het komend seizoen vastgelegd?

De meeste data prikken we aan het begin van het seizoen, dat geldt zeker voor de trainingsdagen. Of dat ook voor de data van de tienergroep geldt, verschilt per werkplek.

Toch zijn er ook een aantal data die al wel vaststaan. Die zie je hieronder. We hopen dat jij dan ook kunt, en anders overleggen we gewoon even. Er is vast wel een mouw aan te passen.

DatumActiviteitVoor wie
Za. 8 sept. 12.00 uurKennismaking en seizoensintroductrieCollega’s
Za. 8 sept. 19.00 uurStrijd in het Bos (laagdrempelige startactiviteit)Tieners
9-11 novemberTrainingsweekendCollega’s
24 novemberMaatschappelijke activiteitTieners
1 februari 2019SirkelslagTieners
20-21 april 2019PaaswakkerTieners
7 juni 2019C-TowersTieners
Bekijk ook ons   ondersteuningsaanbod   voor vrijwilligers

Of ga terug naar de  vacatures

De nieuwsbrief ook ontvangen?

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Sluit Menu