"Waar ik aan werk: voor én verlies én uitdaging de ruimte scheppen die ze verdienen. " - Kees Zwart, transitiepastor de Ontmoeting

Bezoekadres:
Louis Couperusstraat 133 - 1064 CE Amsterdam

tel 020 – 613 30 09

Kerkdiensten: zondagmorgen 10.00 uur

Website:
http://www.deontmoeting-pka.nl/
E-mailadres:
info@deontmoeting-pka.nl

Predikant(en)

Ds. Kees Zwart

Overige contactpersonen

“Waar ik aan werk: voor én verlies én uitdaging de ruimte scheppen die ze verdienen. Dat doe ik door behulpzaam te luisteren, met elkaar en individueel. Ik trek aan de bel wanneer iemand bij alle veranderingen afhaakt of buiten beeld raakt. En ik stimuleer het samen werken aan een nieuwe toekomst voor de wijkgemeente Ontmoeting & Regenbooggemeente. Mooi werk dus!”  –  Kees Zwart , transitiepastor De Ontmoeting

“Ik verheug me erop om verbinding te leggen met de lokale samenleving. Daarvoor doe ik mee aan initiatieven in Nieuw-West zoals dialoog- of panelgesprekken, interculturele thema-avonden, politieke debatten, buurtinitiatieven of inspraakavonden. Vanuit mijn christelijke geloof ben ik geïnspireerd om onze wijk leefbaarder te maken. Daaraan mijn steentje bijdragen is mijn drive”.  – Martin de Jong, Stadsdeelpastor Amsterdam Nieuw-West

De Ontmoeting is een protestantse wijkgemeente in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer en vormt een onderdeel van de protestantse kerk in Amsterdam.

Over het gebouw
Kerkgebouw De Ontmoeting is gebouwd in 1963. De architect is P. Zanstra. De opzet van het gebouw is rechthoekig met op de begane grond de wijkzaal en een aantal vergaderruimtes en op de 1e verdieping de kerkruimte.
De opzet van het gebouw is rechthoekig met op de begane grond de wijkzaal en een aantal vergaderruimtes en op de 1e verdieping de kerkruimte. Bijzonder is het dak dat bestaat uit 3 langwerpige betonnen boogvormen (tongewelf). Van oorsprong hoorde er daar als een opgeheven vinger een klokkentoren bij. Deze is echter vanwege de slechte technische staat gesloopt.
De kerkruimte is door de hoogte imponerend. De steenachtige inrichting met het betonnen dak en de rechte houten kerkbanken zijn typerend voor de architectuurstroming waar architect Piet Zanstra door werd geinspireerd. De materiaaltoepassing straalt harmonie en eerlijkheid uit.
Aan de linkerzijde bevindt zich een groot raam van vloer tot plafond. De rechte wand met zwevende betonnen preekstoel is wit gestuct. Aan de rechterzijde gaat de hoge ruimte over in een lage ruimte. Deze wordt gebruikt voor de avondmaalsviering. Door het houten plafond is het een intieme ruimte met alle aandacht voor de gebrandschilderde ramen aan beide korte zijden.
Deze avondmaalsruimte is een voorbeeld van de verandering in het denken over de eredienst. Naast de preek worden ook andere onderdelen van de eredienst belangrijk. De kerkgangers moeten in beweging komen.

Meer kerken in Nieuw-West

Sluit Menu