"Het valt niet mee om dominee te zijn. Al die koppen koffie en thee op de bank. Al die mooie en moeilijke verhalen waar mensen mee rondlopen. Al die schitterende en weerbarstige bijbelteksten waar je wat mee moet. Nee, het is een echte lijdensweg.  Toch heb ik mij met plezier gewaagd aan dit ambt. In het dagelijks leven ben ik veel te vinden in de wijk, die ik altijd per fiets doorkruis. Mijn vrouw en dochter houden mij met beide benen op de grond. Ondertussen draag ik mijn steentje bij aan de gemeenschap van de kerk en het leven in de stad, spelend met klassieke vormen en taal, dienstbaar aan de mensen op mijn pad, dromend van hoe het kan zijn. Samen met vele anderen. Het is een voorrecht om dat te doen. Vanaf 2017 ben ik in Osdorp-Sloten, onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam. Ik ben dominee van zowel de Opgang (Osdorp) als de Sloterkerk (Sloten). Eerder, van 2010 tot 2017, was ik verbonden aan de Protestantse Gemeente Maassluis. Mijn wortels liggen in het Zuid-Hollandse dorp Schipluiden, in Nieuw West bekend van de Schipluidenlaan. Ik ben blij als het lukt om mensen te laten lachen en aan het denken te zetten, en als ik zelf word uitgedaagd om dat te doen. Verder heb ik hart voor buurtwerk, diversiteit en diaconie." -  Martijn van Leerdam, predikant Osdorp-Sloten

Bezoekadres:
Osdorperweg 28 - 1066 EL Amsterdam

tel. 020 – 615 21 10

Kerkdiensten Sloterkerk: zondagmorgen 10.00 uur
Routebeschrijving: De kerk is bereikbaar met de buslijnen 145 en 192, halte Sloten-dorp.

Website:
http://www.sloterkerk.nl/

Predikant(en)

Overige contactpersonen

  • Trouwdiensten – Rouwdiensten: Mevr. G. van den Abeele-van Elven, tel. 020 – 615 42 60
  • Concerten/optredens: Dhr. D. Langendoen, tel. 020 – 619 65 62

Geschiedenis van de Sloterkerk
De Sloterkerk is een pareltje van Nieuw West. Het is een schitterend dorpskerkje, gebouwd in 1860, uniek in de grote naoorlogse wijk. Vanouds huist hier de Hervormde gemeente van het katholieke dorp Sloten, dat ooit kilometers buiten de stad lag, en nu deel uitmaakt van de stad.
De huidige Sloterkerk is de vierde Sloterkerk. De eerste werd al genoemd in een oorkonde uit het jaar 1063. De tweede Sloterkerk is in 1573 door de Geuzen verwoest, en de derde Sloterkerk is door Rembrandt van Rijn vereeuwigd door diverse schetsen en tekeningen. De vrouw van de toenmalige dominee van Sloten, Sylvius, was familie van Rembrandts vrouw. Vandaag de dag vinden er in de Sloterkerk regelmatig concerten plaats, en is het een geliefde plek voor rouw- en trouwdiensten.

De Sloterkerk vormt samen met de Opgang de kerkelijke gemeente Osdorp-Sloten.

Meer kerken in Nieuw-West

Sluit Menu