Boeiend vind ik de verhalen van mensen. Wie ze zijn, waar ze mee rondlopen, wat hen inspireert of neerdrukt. Ook boeiend hoe ze zich – wellicht met vallen en opstaan – staande kunnen houden als ze niet gelovig zijn. Waar putten ze uit, welke bron boren zij dan aan? Wat kan ik van hen leren?
Geboren en getogen in Zuid-Afrika kwam ik op mijn 25e terecht in Nederland. Eén van mijn twee dromen die ik van ‘kleintijd’ * had was uitgekomen, namelijk ‘oorsee gaan’ **. Op mijn tweeëndertigste ging de tweede droom in vervulling: ik ging aan de VU studeren om dominee te worden. En nu ben ik dat alweer heel wat jaartjes, twintig om precies te zijn.

Waarom toch alsnog dominee?
Ik ontdekte hier in Nederland dat het ook fijn kan zijn om ‘iets aan geloof te doen’. Het ís niet iets van heel veel moeten. Het is een uitnodiging van God aan ons die onvoorwaardelijk kiest voor ons. Hij die Zijn Naam ons bekend heeft gemaakt namelijk, IkZalErZijn, als je verdriet hebt, maar ook als het goed gaat. Dat inspireert mij en daarover wil ik vertellen en met anderen over in gesprek gaan. Dan hoop ik dat ze zich in het leven van alle dag met pijn, verdriet, maar ook vreugde en blijdschap niet (meer) alleen zullen voelen.
Mijn opdracht als mens die er mag zijn van God, is, oog en oor hebben voor de ander. Beseffend hoe uniek ieder mens is en kostbaar in Gods ogen.
Graag ontmoet ik u.

* kleintijd (toen ik nog een kind was)
** oorsee (overzee)

Predikant: Ds. Miekie Myburgh, tel. 06 – 819 63 883, predikant@regenbooggemeente.nl