Kerst020 kunstwedstrijd voor kinderen

Een Ontembare Kracht  X  Krachtig Kind: kunstwedstrijd voor kinderen van 4 – 12 jaar

 Maak je mooiste kunstwerk
en hang als echte kunstenaar
tijdens de kerstvakantie in het Cobra Museum

Doe je mee?

 • Waar ben jij echt goed in? Waarin ben jij krachtig?
  Maak daar een kunstwerk over

Hoe doe je mee

 • Maak je krachtige kunstwerk op A4-formaat.
  Knippen & plakken, schilderen, tekenen: met potlood, kwast of je vingers: kies zelf!
 • Maak je kunstwerk waar je wilt: thuis, op school of in de kerk.
  Of in het Museum: kom op 15 december tekenen/schilderen in het Cobra Museum en laat je inspireren door de tentoonstelling ‘Een ontembare kracht’ (toegangsprijs tot het museum niet inbegrepen).

Insturen
Zet achterop je tekening: je naam, leeftijd, e-mail / telefoonnummer en woonadres. Vermeld erbij: Kerst020-kunstwedstrijd. Je tekening moet vóór 17 december aanwezig zijn bij een van deze plekken:

 • Protestantse Kerk Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 1A, 1018 DR Amsterdam
 • Protestantse Kerk Amstelveen–Buitenveldert, Burg. Haspelslaan 129, 1181 NC Amstelveen
 • Of breng hem bij de balie van het Cobra Museum, Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen

En dan
In de jury zitten een kunstenaar, iemand van het Cobra Museum, de Stadsdominee van Amstelveen en iemand van Kerst020. Deze jury kiest de drie winnende tekeningen. De winnaars maken we bekend op Kerst020.nl, op cobra-museum.nl en social media. Hun winnende tekeningen worden ingelijst en hangen in de kerstvakantie in het Cobra Museum van 22 december 2018 t/m zondag 7 januari 2019. Om de kunstwerken in het museum te kunnen bekijken ontvangen de winnaars 4 gratis toegangskaartjes.

 

Krachtig Kind     X    Een ontembare kracht

Het thema van de Kerstcampagne Kerst020 dit jaar is: Krachtig Kind. Het ontstond door een gesprek over de tegengestelde associaties bij Kerst: gezelligheid – eenzaamheid, vrije dagen – verplichte programma’s, knus – koud, een kind in het midden: kwetsbaar en krachtig.

In dezelfde tijd loopt in het Cobra Museum in Amstelveen ‘Een Ontembare Kracht’,  een grootschalige kunsttentoonstelling die de creativiteit, spontaniteit en puurheid van kinderen toont, onderzoekt en kritische vragen stelt bij de mythes hierover. Het kind als nspiratiebron voor CoBrA en kunst van nu. De tentoonstelling nodigt daarbij kind en volwassene uit om te spelen tussen én met de kunst!

We combineren de thema’s in een kunstwedstrijd en laten ons op die manier door de kinderen zelf inspireren.

Meer informatie
Campagneteam Kerst020, [email protected]
Kerst020.nl is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam, de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert en de Evangelisch Lutherse Gemeente Amsterdam