Medewerker uitgelicht

Arjen van den Brink werkt sinds 2015 als financieel administratief medewerker op het kerkelijk bureau van de Protestantse Kerk Amsterdam. Dankzij hem en zijn collega’s worden alle financiële zaken netjes afgehandeld. En dat is heel divers! “Als je precies wilt weten wat ik allemaal doe kun je mij altijd bellen!”

Wat houdt je werk in?

Ik doe van alles. Ik werk dagelijks aan de financiële administratie van alle kerkplekken en het kerkelijk bureau van de Protestantse Kerk Amsterdam. Ik zorg er bijvoorbeeld –  samen met HR – voor dat de maandelijkse salarissen verwerkt worden en dat alle kosten op de juiste kerkplek of afdeling geboekt worden. Daarnaast verwerk ik onder andere alle declaraties en facturen, heb ik contact met de verzekeringsmaatschappijen bij zaken als stormschade aan kerkgebouwen en werk ik aan de jaarlijkse begrotingen en jaarrekening. Als je precies wilt weten wat ik allemaal doe kun je mij altijd bellen!

Wat vind je het mooist aan je werk?
Ik vind meerdere dingen leuk in mijn werk! Ik houd van administratief werk waar ik aan de slag kan met cijfers en precies moet werken. Daarnaast heb ik veel contact met vrijwilligers en medewerkers en werk ik nauw samen met HR. Het contact is leuk en ik krijg veel mee van wat speelt binnen de PKA. Maar de werkplek vind ik misschien wel het allerleukst, zo middenin Amsterdam. Ik vind het prachtig om tijdens de lunch of voor een afspraak door de stad te lopen.