In 2018 ben ik werkzaam bij wijkgemeente De Ontmoeting in Nieuw West als transitiepastor.
De Ontmoeting maakt een spannende tijd door. Beide predikanten van De Ontmoeting gaan dit jaar met emeritaat, eind 2018 zal het kerkgebouw worden verkocht en ondertussen wordt stevig ingezet op aansluiting bij de Regenbooggemeente, onze buurgemeente.

Veranderingen – groot en klein – hebben altijd een verlieskant. Wat herkenbaar is valt weg. Voor veel mensen is het vaak ook niet de eerste grote verandering in hun leven. Het is belangrijk dat we elkaar dan niet alleen laten, dat we proberen iets van elkaars ‘verlies’ te begrijpen.
Veranderingen bieden ook altijd nieuwe mogelijkheden, uitdagingen. Maar dan heb je wel een ander nodig om die uitdaging aan te pakken. Veranderingen maken ook dat jezelf een beetje verandert, hoe oud of jong je ook bent.

Waar ik aan werk: voor én verlies én uitdaging de ruimte scheppen die ze verdienen. Dat doe ik door behulpzaam te luisteren, met elkaar en individueel. Ik trek aan de bel wanneer iemand bij alle veranderingen afhaakt of buiten beeld raakt. En ik stimuleer het samen werken aan een nieuwe toekomst voor de wijkgemeente Ontmoeting & Regenbooggemeente. Mooi werk dus!

Sluit Menu