Het valt niet mee om dominee te zijn. Al die koppen koffie en thee op de bank. Al die mooie en moeilijke verhalen waar mensen mee rondlopen. Al die schitterende en weerbarstige bijbelteksten waar je wat mee moet. Nee, het is een echte lijdensweg.

Toch heb ik mij met plezier gewaagd aan dit ambt. In het dagelijks leven ben ik veel te vinden in de wijk, die ik altijd per fiets doorkruis. Mijn vrouw en dochter houden mij met beide benen op de grond. Ondertussen draag ik mijn steentje bij aan de gemeenschap van de kerk en het leven in de stad, spelend met klassieke vormen en taal, dienstbaar aan de mensen op mijn pad, dromend van hoe het kan zijn. Samen met vele anderen. Het is een voorrecht om dat te doen.

Vanaf 2017 ben ik in Osdorp-Sloten, onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam. Ik ben dominee van zowel de Opgang (Osdorp) als de Sloterkerk (Sloten).

Eerder, van 2010 tot 2017, was ik verbonden aan de Protestantse Gemeente Maassluis. Mijn wortels liggen in het Zuid-Hollandse dorp Schipluiden, in Nieuw West bekend van de Schipluidenlaan.

Contactgegevens
Ds. Martijn van Leerdam
dominee@osdorpsloten.nl
tel. 06 499 881 64

Facebook
Twitter
Instagram