Predikant Oudekerkgemeente

Ben je een theoloog die oog heeft voor de (on)mogelijkheden en eigenaardigheden van een kerkgemeente in een museaal gebouw, die kijk heeft op de samenhang van de Bijbel en de actualiteit en die goed thuis is in liturgie? Kun je tegen die achtergrond met de gemeente nieuwe wegen inslaan met zorg voor een goede verbinding van oud en nieuw? Reageer dan op de vacature van predikant in de Oudekerkgemeente te Amsterdam.

Predikant Oudekerkgemeente Amsterdam, voorganger in vernieuwing
16 uur per week, max. 3 jaar

De Oudekerkgemeente Amsterdam zoekt een tijdelijk predikant die met haar de komende drie jaar uitvoering geeft aan een ambitieus vernieuwingsplan. In een levende en levendige traditie van woorden, muziek en rituelen en met inspirerende verhalen zoeken we in de Oudekerkgemeente gezamenlijk naar bezieling en nieuw elan. Daarom is besloten tot een kerkvernieuwingsproces vanuit het hart van de vierende gemeente: de liturgie van zowel de ochtenddiensten als de vespers.

De predikant werkt in deze rol en bij de uitvoering van het vernieuwingsplan als teamspeler nauw samen met een stuurgroep vanuit de gemeente, de kerkenraad, diverse werkgroepen van gemeenteleden en andere professionele krachten zoals de cantor, de organist en andere nieuw te werven professionals om het vernieuwingsplan invulling te geven.

De Oudekerkgemeente is een ontmoetingsplaats waar het de gewoonste zaak is om jezelf te zijn, wie of wat je ook bent, welke achtergrond, levensovertuiging, geslacht of geaardheid je ook hebt.

Het betreft een functie van 16 uur per week voor drie jaar (aanstelling in de vorm van structurele hulpdienst).

Reageren

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de scriba Peter Tomson scribaok@xs4all.nl voor meer informatie, bijvoorbeeld om het vernieuwingsplan Nieuwe wegen naar een oude bron op te vragen.

Sluitingsdatum is verlengd, tot en met 17 juni 2023.

Meer informatie
Kijk op de website van de Oudekerkgemeente voor de uitgebreide versie van deze vacaturetekst https://oudekerk.amsterdam/nieuws/ .