Pride week

  • Berichtcategorie:Nieuws
De protestantse kerken vieren deze week Pride. Want wie je ook bent en van wie je ook houdt: we zijn allemaal geschapen door God. We zijn allemaal uniek. Deze mooie veelkleurigheid vieren we graag. We wensen je een ontzettend mooie prideweek!  

In de week van Pride zijn er allerlei aan religie gerelateerde activiteiten van de Protestantse Kerk Amsterdam en anderen. Hier volgt een overzicht.

28 juli – 8 augustus

De Westerkerk zal net voor en tijdens de Pride van binnenuit verlicht worden in de regenboogkleuren. Daarnaast zal er op donderdag 29 juli en vrijdag 30 juli live radio gemaakt worden vanuit de in regenboogkleuren verlichte kerk. Op het programma staan onder andere De Wild in de middag (NPO Radio 2), Volgspot (NPO Radio 5) en de Staat van Stasse (NPO Radio 2). 

30 en 31 juli – Pride Pelgrimage

Deze bijzondere 25e Pride wordt gevierd met een heuse Pride Pelgrimage: van vrijdag 30 op zaterdag 31 juli wandelen van de Janskerk in Utrecht naar de Westerkerk in Amsterdam. Wandelend langs de Vecht worden negen kerken bezocht voor een pauze en gebed.

Zondag 1 augustus – Pride-dienst in de Oude Kerk

Een bijzondere dienst waarbij nadrukkelijk duidelijk zal worden dat in de kerk niemand wordt uitgesloten.

Het Zero Flags-project is aanwezig met vlaggen van landen waar homoseksualiteit in het wetboek van strafrecht staat. De dienst wordt geleid door de Ds Jessa van der Vaart, terwijl over diversiteit en seksualiteit wordt gesproken door Han van Ruler, hoogleraar Intellectuele geschiedenis aan Erasmus Universiteit Rotterdam. 

De dienst begint om 11.00 uur, Oudekerksplein 13, en kan ook online gevolgd worden. Aanmelden is noodzakelijk en kan via scribaok@xs4all.nl

 Na afloop is er koffie.

Zondag 8 augustus – Pride Kerkdienst in de Keizersgrachtkerk

Met Glenn Helberg en ds. Wielie Elhorst – 12.00 uur – Keizersgrachtkerk – reserveren via www.keizersgrachtkerk.nl

Hieronder een overzicht met overige activiteiten. Voor vragen over de Religious Pride agenda mail Wielie Elhorst (Religious Pride commissie): jhw.elhorst@gmail.com.