Vacature: Cantor Oranjekerk

Het cantorschap van de Oranjekerk is een feest!” –  huidige cantor Oranjekerk.

De Oranjekerk in Amsterdam zoekt per 1 september 2019 een enthousiaste en kundige

Cantor (m/v)
gemiddeld 2 uur p.w.

Wij zijn
Wij zijn de Oranjekerk: een levendige en diverse wijkkerk in het gezelligste stukje van Amsterdam: de Pijp. In ons monumentale gebouw ontmoeten we elkaar voor vieringen, maaltijden, muziek, kunstprojecten en het Bijbelse groen van onze mooie binnentuin. Daarnaast genieten wij regelmatig van onze vijftienkoppige cantorij. De cantorij zingt onze gemeente ‘voor’ in onbekende liederen, buitelt om de gemeentezang heen in versierende lijnen en zingt mooie meerstemmige stukken die aansluiten bij het specifieke karakter van de dienst van dat moment.

Dit ga je doen
Je smeedt onze cantorij, bestaande uit zangers met verschillende niveaus, tot een mooi koor dat ondersteunend is aan de diensten, en passend bij de Oranjekerk. Je oefent wekelijks ter voorbereiding op de tien uitvoeringen per jaar (o.a. zondagse vieringen en kerkelijke feestdagen zoals Pasen en Kerst), gaat op zoek naar nieuw materiaal en houdt korte lijntjes met de voorganger(s) en organist over de muzikale invulling van de dienst.

Jouw profiel

  • Je hebt een passie voor kerkmuziek vanuit alle tijdsperiodes en muziekstijlen, van Bach tot Afrikaans, van Latino tot Russisch-orthodox. En natuurlijk de catchy Engelse kerkmuziek;
  • Je weet een groep zangers met verschillende niveaus samen te brengen en steeds een stapje verder te helpen;
  • Je hebt een neus voor het vinden van goed nieuw materiaal en weet oude nummers op een verrassende manier te brengen;
  • Je bent geduldig, maar duidelijk in wat je van de cantorij verwacht;
  • Je kunt de cantorij ondersteunen op de piano (pre).

Ons aanbod
We bieden je een prachtige functie in een wijkgemeente waar muziek hoog in het vaandel staat. Je krijgt een enthousiaste groep zangers en veel ruimte voor eigen ideeën. Daarnaast krijg je een mooie werkplek, een vleugel, én een orgel met zeer vaardig organist tot je beschikking. Tot slot bieden we je een aanstelling voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging en inschaling conform salarisvoorwaarderegeling van de Protestantse Kerk in Nederland (inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring).

Enthousiast geworden?
Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren! Je kunt je cv en motivatie (brief of video) tot en met 21 augustus a.s. sturen naar vacature@protestantsamsterdam.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Egbert de Vries via egbertdv@xs4all.nl.

Je e-mailadres wordt toegevoegd aan de mailinglijst van vacatures.
Als je op Verzenden klikt, ga je akkoord met onze Privacyverklaring.

Sluit Menu