Vacature: Koster-beheerder Westerkerk

Lijkt het je wat om te werken in de meest iconische kerk van Amsterdam? Heb jij een open en gastvrije houding, kun je goed organiseren en heb jij een neus voor kansen? Dan is dit wellicht de baan voor jou! Voor de Westerkerk aan de Prinsengracht in Amsterdam zijn we op zoek naar een

Koster-beheerder (m/v)
36 uur per week (1fte)

Wij zijn
Wij zijn de Westerkerk, een gastvrije gemeente in het centrum van Amsterdam. We willen graag een baken van rust zijn voor mensen die op zondag naar onze diensten komen en diegenen die op doordeweekse dagen bij ons binnenlopen. We voelen ons verbonden met de protestantse traditie en willen die graag op een aansprekende manier verbinden met het dagelijks leven van mensen.

Naast onze eigen vieringen en activiteiten wordt ons gebouw ook vaak gebruikt voor onder andere evenementen, concerten, recepties en diners.

Dit ga je doen
Als koster-beheerder ben je de duizendpoot van de Westerkerk. Zo zorg je voor een uitstekende dienstverlening rondom en tijdens vieringen en activiteiten in de Westerkerk, ben je verantwoordelijk voor de inkoop van facilitaire goederen en zoek je samen met de bureaucoördinator naar nieuwe manieren om de ruimtes te verhuren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het (laten) uitvoeren van (klein) onderhoud, regel je zaken omtrent de veiligheid van het kerkgebouw en stuur je diverse groepen vrijwilligers aan. Je vervangt de bureaucoördinator tijdens haar vakanties.

Wil je een compleet overzicht van de functieomschrijving inclusief alle werkzaamheden? Klik dan hier.

Ons aanbod
Als koster-beheerder krijg je een diverse en bruisende baan op een schitterende locatie in Amsterdam. Je krijgt ondersteuning van de bureaucoördinator en kans om mee te werken aan prachtige activiteiten zoals de jaarlijks drukbezochte kerstnachtdienst. We bieden je een tijdelijke aanstelling voor één jaar met mogelijkheid tot verlenging en inschaling conform de salarisvoorwaarderegeling van de Protestantse Kerk in Nederland, schaal 7 (€2095 tot €2775 bruto, afhankelijk van kennis en ervaring). Daarbovenop krijg je 8 procent vakantiegeld in mei en 8,3 procent eindejaarsuitkering in december.

Jouw profiel

  • Je hebt aantoonbare ervaring in een dergelijke functie;
  • Je hebt een open en gastvrije houding;
  • Je bent communicatief sterk, zowel binnen de organisatie als naar buiten;
  • Je kunt uitstekend samenwerken;
  • Je bent in staat het overzicht te houden en de juiste prioriteiten te stellen;
  • Je bent ondernemend en weet kansen te benutten;
  • Je bent flexibel en vindt het geen probleem om ’s avonds en in het weekend te werken;
  • Je bent in het bezit van een BHV diploma;

Enthousiast geworden?
We nodigen je graag uit om te solliciteren! Je kunt je cv en motivatie (brief of video) tot en met 15 september a.s. sturen naar scriba@westerkerk.nl. Wellicht ben jij binnenkort de trotse koster-beheerder van de Westerkerk!

Voor meer informatie over de functie en de Westerkerk kun je contact opnemen met de bureaucoördinator, Elka Bak, via 020-6247766.

Sluit Menu