Vacature: Pionier Amsterdam

Ben jij iemand die hart heeft voor mensen? Een pionier die op een vernieuwende, creatieve, maar ook natuurlijke manier onze buren en onze geloofsgemeenschap weet aan te spreken? Kerk in Westerwijk is op zoek naar een vrouw of man die ons helpt om onze spirituele basis te verdiepen en ons verder coacht in onze rol als missionaire buurtbewoner. Wij bieden een energieke groep mensen die met veel vertrouwen uitziet naar uitbreiding van het team en jouw professionele toevoeging daaraan.

Voor de pioniersplek Kerk in Westerwijk in Amsterdam-West zoeken wij een:

Pionier (m/v)

Context
In 2014 maakte Kerk in Westerwijk een doorstart als pioniersplek van de Protestantse Kerk Amsterdam en als ‘dochter’ van de Jeruzalemkerk. Inmiddels is de pioniersplek uitgegroeid tot een zelfstandige geloofsgemeenschap. Er is een basisteam van ongeveer twintig mensen dat zich samen met buurtgenoten inzet voor de activiteiten van Kerk in Westerwijk. Maandelijks bezoeken gemiddeld 75 mensen de verschillende activiteiten. De activiteiten vinden veelal plaats in het gebouw ‘Westerwijk’. Het gebouw beschikt over verschillende ruimtes. Boven deze ruimtes bevindt zich een tiental woningen, waarin mensen ‘wonen met een missie’. Deze leefgemeenschap zet zich actief in voor de pioniersplek.

Identiteit
Westerwijk staat voor bezieling, samen leven, eten, delen (kerk aan tafel) en wil een prettige en open ‘familie’ zijn. Door het aangaan en versterken van relaties willen we het goede nieuws van Jezus delen. In Westerwijk ontstaat er op deze manier:

  • een eigen spiritualiteit en liturgie in de vieringen en ons dagelijkse leven.
  • een betekenisvolle plek waar we groeien in ons geloof en onderlinge verbondenheid.
  • een uitnodigende gemeenschap die in verbinding staat met de buurt(genoten), en met hen het goede wil doen en bijdragen aan de vrede in dit deel van de stad.

Voor meer over Kerk in Westerwijk: www.westerwijkamsterdam.nl

Werkzaamheden
In de huidige situatie vragen we van je vooral dat je het pioniersteam helpt hun spirituele basis te verdiepen en de teamleden coacht in het verder ontwikkelen van hun werkwijze/organisatie en leiderschapsrol. Vanzelfsprekend werk je aan de identiteitsontwikkeling van Kerk in Westerwijk als christelijke gemeenschap.

Verwachtingen
Van jou als pionier verwachten we, dat je:

  • een levend geloof in Jezus Christus hebt, wat kleur geeft aan wat je doet.
  • een onderscheidende visie hebt op christelijke presentie in een stads buurt.
  • hart hebt voor mensen en op een vernieuwende, creatieve, natuurlijke en ondernemende manier mensen weet aan te spreken.
  • een interactieve, bezielende en creatieve viering kunt leiden.
  • over een relevante opleiding beschikt (zoals HBO/WO theologie of HBO-GPW).

Wat wij bieden
Een energieke groep mensen die met veel vertrouwen uitziet naar uitbreiding van het pioniersteam en jouw professionele toevoeging daaraan. Een boeiende functie voor een periode van drie jaar voor in ieder geval 12 uur per week. Goede arbeidsvoorwaarden volgens de regeling arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van de Protestantse Kerk in Nederland. De functie is ingedeeld in schaal 9.

Procedure
De eerste gespreksronde vindt plaats op 12 of 13 februari. Hierna volgt een persoonlijk (online) assessment en een gesprek op 6 of 7 maart.

Informatie en reageren
Je kunt een audiovisuele of schriftelijke reactie met CV tot en met 31 januari 2019 per e-mail sturen naar info@westerwijkamsterdam.nl t.a.v. Arjen Boersma, 06-16920196.

Sluit Menu