Vacature: pionier-predikant

Voor het pioniersproject ‘Huis voor de Ziel’ van de Noorderkerk in Amsterdam zijn wij op zoek naar een 

Pionier-predikant
25 uur per week 

Dit zijn wij
Wij zijn de Noorderkerk, een gastvrije kerk in het hart van de Jordaan in Amsterdam met onze wortels in de hervormd-gereformeerde traditie. Al vierhonderd jaar is de Noorderkerk een huis van God waar het evangelie verkondigd en geleefd wordt en waar mensen komen met hun (on)geloof, hun levensvragen en hun zoeken naar zin, troost, tegenspraak en ontmoeting. In de Noorderkerk komt niet alleen een traditionele kerkelijke gemeente samen, maar zijn er onder de paraplu van het pioniersproject ‘Huis voor de Ziel’ verschillende activiteiten en netwerken voor mensen uit de buurt en de stad die het christelijk geloof willen verkennen. Voor de tweede fase van dit pioniersproject zetten we in op de groei en vorming van deze netwerken tot gemeenschappen waarbinnen het geloof wordt ontdekt, verdiept en gevierd. 

Dit ga je doen
Als pionier-predikant zet jij je actief in voor het pioniersproject ‘Huis voor de Ziel’. Je belangrijkste taak is om, samen met de betrokken nieuwkomers en gemeenteleden, te werken aan de vormgeving en groei van gemeenschappen waar nieuwkomers het geloof ontdekken en verdiepen. Daarnaast ben je vanuit de kerk aanwezig in de buurt om relaties aan te gaan en mensen van buiten de kerk te begeleiden in hun levensvragen en zoektocht naar geloof. Door de overlap van nieuwe en oude gemeenschappen ben je ook betrokken bij de toerusting van gemeenteleden tot een leven met God en de ander. 

Ons aanbod
We bieden je een mooie en uitdagende functie voor 25 uur in de week (0,7 fte) voor ruim 2,5 jaar. Omdat het een tijdelijke functie is, werken we met jaarcontracten. Je mag werken in een prachtig stukje Amsterdam en wordt onderdeel van het team van de Noorderkerk, bestaande uit de gemeentepredikant, het pioniersteam, de koster-beheerder en vele betrokken gemeenteleden. Daarnaast maak je deel uit van de leergemeenschap Pionieren van de Protestantse Kerk Amsterdam, waar je samen met je collega-pioniers wordt toegerust in je werk. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland.  

De functie is vanaf 1 februari 2021 beschikbaar. 

Jouw profiel 

  • Je leeft uit en wordt gevoed door geloof, roeping en gebed; 
  • Je hebt een theologische opleiding en bent verbonden met de gereformeerde traditie;
  • Je hebt talent en relevante werkervaring in het verbinden en tot bloei laten komen van mensen 
  • Je hebt visie op en praktijkervaring met christelijke gemeenschapsvorming in een seculiere context; 
  • Je bent daadkrachtig en weet op creatieve manieren nieuwe wegen en ingangen te vinden;
  • Je weet de Bijbel en het christelijk geloof op een inspirerende manier te verbinden met de leefwereld van niet-kerkgangers; 
  • Je hebt bij voorkeur minimaal vijf jaar ervaring als predikant of missionair werker in of vanuit de kerk; 
  • Je hebt feeling met de dynamiek van een grote stad. 

Interesse? 
We nodigen je graag uit om te solliciteren. Je kunt je sollicitatie (cv + motivatiebrief of – video) tot en met 16 januari 2021 sturen naar pionieren@noorderkerk.org.

Aanvullende informatie
Meer informatie over de vacature is te verkrijgen bij Godert Burghardvoorzitter van de sollicitatiecommissie via pionieren@noorderkerk.org.

Het aanvragen van een VOG maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Je e-mailadres wordt toegevoegd aan de mailinglijst van vacatures.
Als je op Verzenden klikt, ga je akkoord met onze Privacyverklaring.