Vacature: stagiair communicatie

Op zoek naar een stage of wil je werkervaring opdoen binnen een communicatie-afdeling? Vanaf begin 2022 hebben we een mooie stagepositie beschikbaar bij Team Communicatie van de Protestantse Kerk Amsterdam (24-36 uur per week). 

Dit ga je doen
Als stagiair communicatie bij de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) draai je volledig mee in het Team Communicatie. Samen met je collega’s ga je aan de slag om de verschillende communicatiekanalen van aantrekkelijke en goede content te voorzien. Afgelopen jaren is onder leiding van een marketingstrateeg een communicatiestrategie opgesteld voor de PKA. Komend jaar moet de slag gemaakt worden van strategie naar praktijk. Binnen het team help je mee met de volgende taken: 

 • Het bedenken, maken en plaatsen van content voor sociale mediakanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter (tekst, beeld en video) in lijn met de nieuwe communicatiestrategie;  
 • De website protestantsamsterdam.nl beheren via WordPress;
 • Schrijven van heldere en aansprekende teksten voor de vernieuwde website protestantsamsterdam.nl (lancering in voorjaar 2022);
 • SEO-analyses uitvoeren en teksten verbeteren;  
 • Het opzetten van een nieuwsbrief voor zinzoekende Amsterdammers; 
 • Ondersteunende taken zoals het versturen van uitnodigingen voor evenementen en het uitzetten van opdrachten.  

Over ons
Wij zijn Team Communicatie van de Protestantse Kerk Amsterdam. Ons team bestaat uit zes collega’s (Wilfred, Yvonne, Suzanne, Matthijs, Baukje en Mirjam) en samen zetten we ons in voor de onlinekanalen van de PKA, fondsenwerving, het blad Kerk in Mokum, publicaties in de nieuwsmedia, de interne nieuwsbrief en organisatie van evenementen zoals Preek van de Leek. Als team zijn we, samen met de afdelingen jeugd, HR, financiën en secretariaat, onderdeel van het gezellige en informele kerkelijk bureau dat fungeert als ondersteuner, aanjager en facilitator van de 18 wijkkerken en 7 pioniersplekken van de PKA. We houden van nieuwe en verrassende ideeën en goede grappen.  

Jouw profiel 

 • Je volgt een communicatie-, marketing- of journalistiekopleiding of hebt deze zojuist afgerond; 
 • Je vindt het leuk om praktisch aan de slag te gaan met het maken van content voor zinzoekende Amsterdammers (tekst, beeld en video); 
 • Je hebt een vlotte pen en oog voor mooi en passend beeld; 
 • Je bent creatief en initiatiefrijk; 
 • Je hebt affiniteit met het christelijk geloof en de Protestantse Kerk; 
 • Je hebt feeling met een stadskerk.  

Ons aanbod
We bieden je een meewerkstage van minimaal vijf maanden binnen een gedreven, open en informeel team. Omdat we een klein team zijn, krijg je veel ruimte en verantwoordelijkheid om aan de slag te gaan met de inhoud en ervaring op te doen binnen een communicatiefunctie. Je krijgt goede begeleiding, een stagevergoeding van 400 euro op fulltime basis (36 uur per week) en een reiskostenvergoeding indien je niet beschikt over een studenten ov-jaarkaart. Als kers op de taart krijg je een prachtige werkplek aan de Nieuwe Herengracht in hartje Amsterdam met de Hoftuin als achtertuin.

Het is mogelijk om vanaf 1 januari 2022 te starten.

Jouw reactie
Enthousiast? Stuur direct jouw motivatie (de vorm is aan jou) via vacature@protestantsamsterdam.nl.  

Heb je vragen over de stage, wil je meer informatie of twijfel je of je in het profiel past? Neem gerust contact op met communicatieman Matthijs via matthijs.hoogenboom@protestantsamsterdam.nl. Hij denkt graag met je mee.