Vacature: Student-trainee tienerwerk

Wil je jezelf ook naast je studie ontwikkelen? Impact maken op de levens van tieners én een bijdrage leveren aan de kerk in Amsterdam? Dan is ons student-traineeship misschien wat voor jou! (10 uur per week)

Voor wie?
Het student-traineeship is een ontwikkelprogramma van de Protestantse Kerk Amsterdam. Het programma is bedoeld voor hbo- en wo-studenten van alle studierichtingen die zich (betaald) 10 uur per week willen inzetten voor het tienerwerk in de kerk en kennis en vaardigheden op willen doen die je niet direct leert in de collegebanken.

Wat ga je doen?
Als student-trainee tienerwerk krijg je de leiding over een tienergroep van één of meerdere kerken. Je zorgt dat de tieners regelmatig een plek hebben waar ze zichzelf kunnen zijn, een goede tijd kunnen hebben en ervaren dat ze onderdeel zijn van de kerk. Je denkt met hen na over geloofs- en levensvragen, biedt ze een luisterend oor, trapt lol en coacht hen in het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast zoek je naar mogelijkheden om het tienerwerk uit te breiden en/of zichtbaarder te maken binnen de kerk.

Om je te helpen in je werk neem je elke maand samen met de andere student-trainees deel aan een trainingsdag waar je aan de slag gaat met je professionele en persoonlijke ontwikkeling, intervisie en workshops over jeugdwerk. Bovendien leer je tijdens de trainingsdagen je collega’s en de Protestantse Kerk Amsterdam beter kennen.  

Wat bieden wij jou?
We bieden je heel leuk en leerzaam student-traineeship voor minimaal één en maximaal drie jaar, waarbij je naast je studie ruimte krijgt om op lerenderwijs werkervaring op te doen en positieve impact te maken op de levens van tieners. Je ontvangt maandelijks 425 euro bruto, vakantiegeld in mei en een eindejaarsuitkering in december. Daarnaast krijg je dertien gezellige en enthousiaste collega’s uit de diverse wijkkerken van de Protestantse Kerk Amsterdam.

In de maanden juli en augustus ligt het jeugdwerk vrijwel stil en ben je vrij. Je krijgt deze maanden wel doorbetaald.

Enthousiast geworden?
We maken graag kennis met je! Je kunt je cv en een motivatie (brief of video) tot en met 31 mei sturen naar vacature@protestantsamsterdam.nl. In je motivatie kun je een eventuele voorkeur aangeven voor de wijkkerk. Heb je een vraag of wil je nog wat meer informatie voor je reageert? Neem dan contact op met Koos via koos.vanbeelen@protestantsamsterdam.nl.

Word jij onze nieuwe collega?

Lijkt het jou leuker om aan de slag te gaan met het kinderwerk? Bekijk dan onze vacature voor student-trainee kinderwerk.