Vacature: Student-traineeship kinderwerk

Wil je jezelf graag naast je studie ontwikkelen? Impact maken op de levens van kinderen én een bijdrage leveren aan de kerk in Amsterdam? Dan is ons student-traineeship misschien wat voor jou! (10 uur per week)

Voor wie?
Het student-traineeship is een ontwikkelprogramma van de Protestantse Kerk Amsterdam. Het programma is bedoeld voor hbo- en wo-studenten van alle studierichtingen die zich (betaald) 10 uur per week willen inzetten voor het jeugdwerk in de kerk en kennis en vaardigheden op willen doen die je niet direct leert in de collegebanken. 

Wat ga je doen?
Als student-trainee kinderwerk ga je aan de slag met de ontwikkeling van het kinderwerk. Jij zet je er voor in dat kinderen zich gezien weten in de kerk en iets proeven van Gods liefde. Je leidt bijvoorbeeld de kinderclub op zondag en organiseert door het jaar heen leuke activiteiten. In de loop van het jaar word je het op het gebied van kinderwerk het aanspreekpunt voor vrijwilligers en ga je op zoek naar mogelijkheden om het kinderwerk verder uit te breiden.

Om je te helpen in je werk volg je, samen met de andere student-trainees van de Protestantse Kerk Amsterdam, elke maand een trainingsdag waar je aan de slag gaat met je professionele en persoonlijke ontwikkeling, intervisie en workshops over jeugdwerk. Daarnaast leer je tijdens de trainingsdagen de Protestantse Kerk Amsterdam en je collega’s beter kennen.

Afgelopen jaren was het student-traineeship gericht op het tienerwerk in de kerken. Komend seizoen (2020-2021) breiden we het programma uit met kinderwerk. Je gaat dus aan de slag in een nieuwe functie. 

Wat bieden we jou?
We bieden je een interessante en hele leuke (bij)baan voor minimaal één jaar. Je krijgt kans om lerenderwijs je ondernemende kant te ontwikkelen, impact te maken op de levens van kinderen en in contact te komen met diverse interessante mensen en organisaties. Je ontvangt maandelijks 425 euro bruto, vakantiegeld in mei en een eindejaarsuitkering in december. Daarnaast word je onderdeel het enthousiaste en gezellige team van circa dertien student-trainees uit de diverse wijkkerken van de Protestantse Kerk Amsterdam.

Enthousiast geworden?
We maken graag kennis met je! Je kunt je cv en een motivatie (brief of video) tot en met 31 mei sturen naar vacature@protestantsamsterdam.nl. Hierin kun je eventueel een voorkeur aangeven voor de werkplek. Heb je een vraag of wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Robert Jan via robertjan.nijland@protestantsamsterdam.nl.

Student-trainees aan het woord

Lijkt het jou leuker om aan de slag te gaan met het tienerwerk? Bekijk dan onze vacature voor het student-traineeship tienerwerk.