Feest van licht

Wat doe jij met kerst?

Met meer dan twintig kerkplekken in de stad is er altijd een plek die bij jou past. Helaas kunnen ook dit jaar de meeste activiteiten en diensten niet doorgaan, maar online is er veel aanbod. We wensen je een mooie kerst!
 

inspiratie voor een warm en gezamenlijk kerstfeest

Helaas moesten we de meeste activiteiten vanwege de striktere coronamaatregelen annuleren. Op deze pagina vind je kleinschalige en online activiteiten die wel door kunnen gaan.

De kaarsjes branden en de muziek klinkt. Bezoek op kerstavond of kerstochtend online een kerkdienst om ondanks alles toch in de kerstsfeer te komen.

Omdat kerkdiensten alleen online kunnen worden bijgewoond, zetten veel kerken in de stad hun deuren open om individueel een moment stil te staan bij kerst.

Quote - Insta Feed (4)

‘Kerst zie ik als een hoopvol nieuw begin. Het is een moment om naar langere dagen uit te kijken. Met mijn moeder bezoek ik altijd op eerste kerstdag de ochtenddienst.'

Nienke Groskamp (21)

Insta Feed (2)

het kerstverhaal

Wat vieren we eigenlijk?

We vroegen spoken word artiest Amara van der Elst en oud-nieuwslezeres Noraly Beyer om het kerstverhaal op hun eigen manier na te vertellen. Klik op de button voor de video’s.

Kerstspecial Kerk in Mokum

Dit jaar komt Kerk in Mokum (het magazine van Protestants Amsterdam) met een kerstspecial met daarin onder andere

  • een interview met actrice en sociaal ondernemer Hanna Verboom
  • Amsterdammers over hun kerst
  • kerstconcerten in de stad

Klik op de cover om de special te lezen.

Verhalen om voor te lezen

Brand een kaarsje

Columns over Kerst

Volg ons op social media