Missie & Visie

 Waarom ben ik hier? Heb ik een opdracht in dit leven? Is er überhaupt zoiets als de zin van het bestaan? Vragen die iedereen zichzelf weleens stelt. Als Protestantse Kerk van Amsterdam herkennen we deze vragen. Graag gaan we samen met jou de zoektocht aan naar mogelijke antwoorden. Dat kan individueel, maar ook met anderen, in de gemeenschap van de kerk en daarbuiten. Op plekken waar je stilte kunt vinden, of daar waar veel mensen samenkomen. Zingend, biddend, hopend, op zoek naar iets dat we ‘zielsgeluk’ noemen. Je hoeft geen lid van de kerk te zijn om elkaar te kunnen ontmoeten. Niet alleen op zondag, maar ook door-de-weeks, wanneer we in groepjes Bijbel lezen, cantates beluisteren, samen eten of nadenken over verdriet en rouw. Jij bent altijd welkom. Op onze site vind je een keur van activiteiten waar je aan mee kunt doen en mogelijkheden om met ons in contact te komen.

Kerk in de stad
Wil je weten hoe we als plaatselijke Protestantse Kerk de komende vijf jaar aanwezig willen zijn in de stad? Lees dan hier onze uitgebreide visie.

Verwijzend naar het wonder dat Jezus verrichte voor een grote groep/menigte hongerige mensen heet het ‘Vijf broden, twee vissen’. Het leek weinig, maar door te delen bleef er zelfs voedsel over. Omdat waar God in Jezus verschijnt er geen schaarste is, maar overvloed. Meer dan genoeg voor iedereen.

ons aanbod

Waar ben je naar op zoek?

Activiteit

Nieuwe mensen ontmoeten? Geïnspireerd raken of tot rust komen? Kies een activiteit die bij jou past.

Luisterend oor

Een luisterend oor kan wonderen doen. Heb je behoefte aan een gesprek? Neem dan contact op met onze predikanten.

Stilteplek

Op allerlei momenten in de week zijn onze gebouwen open en kun je binnenlopen om de stilte te ervaren .

Kerkdienst

Op zondag vind je diensten door heel de stad. Schuif aan en ervaar de bijzondere sfeer van een eeuwenoude traditie.