Bijzondere viering

Het Hoge Woord: Shari Boodts

Op zondag 26 mei is universitair hoofddocent middeleeuwse geschiedenis Shari Boodts gast-preker tijdens de kerkdienst in De Oude Kerk in Amsterdam.

Met haar gast-preek ‘Waarom we denken wat we denken’ verbindt Shari Boodts het bijbelgedeelte over Mozes en de brandende doornstruik in de bredere vraag hoe de bijbel als boek tot ons gekomen is. Hoe hebben teksten van 2000 jaar geleden de tand des tijds doorstaan? En wat kunnen we daaruit leren in een maatschappij waarin informatie alomtegenwoordig is, maar waarheid zeldzaam?

Shari Boodts leidt momenteel een Europees project over de inzet van Artificial Intelligence (AI) voor het ontsluiten van erfgoedcollecties. Zij is lid van de ‘jonge academie’ van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Volwassenen
  • Locatie: Oude Kerk

Meer informatie

Onder de noemer ‘Het Hoge Woord’, nodigt de kerkgemeente een keer per drie maanden tijdens de dienst een gast als preker uit, veelal afkomstig uit de wereld van politiek, cultuur, overheid of kunst.

De dienst in De Oude Kerk op zondag 26 mei begint om 11.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop is er koffie en de mogelijkheid om met Shari Boodts na te praten.